VIDOVIĆ O NOVOJ STRANCI: ‘Bit ćemo apsolutno vodeća lijeva politička opcija za građane Hrvatske i siguran sam da ćemo u tome uspjeti’

Screenshot

Predsjednik nove stranke Socijaldemokrati Davorko Vidović za HTV je govorio o tome kako namjerava voditi trenutno jednu od najjačih oporbenih stranaka u Hrvatskom saboru te o tome koji su politički ciljevi nove stranke.

Rekao je da su ambicije socijaldemokrata “vratiti Hrvatskoj jednu pravu, istinsku, lijevu, socijaldemokratsku modernu stranku jer je taj politički prostor nažalost ispražnjen”.

“Već 10-tak godina postoji ozbiljna potreba za strankom jednog ovakvog političkog profila”, rekao je.

Ne misli da je gužva na ljevici, već da je “taj prostor prazan”.

“Postojala je u Sloveniji stranka koja se nazivala socijaldemokratskom. Nije imala nikakve veze sa socijaldemokracijom, vodio ju je Janša. Nažalost, i pokušaji SDP-a kao stranke koja je nastala izvorno kao socijaldemokratska, koja se po načinu svog političkog profiliranja i načina kojim se upravljalo tom strankom, je zapravo dovela do toga da se ona kartelizirala u velikoj mjeri, kao i druga velika stranka HDZ, i izgubio se svaki korak i dodir sa stvarnošću, s ljudima i s građanima. Neki su se šalili da je od SDP-a ostalo samo partija, borba za pozicije, sukobi itd. Mislim da u stvarnosti taj prostor jest prazan”, istaknuo je Vidović.



Dodao je kako je jako važno osigurati jedan drugačiji tip politike.

“Nije stvar samo u izričaju. Iako moram reći da u SDP-ovom programu piše da je to uključiva stranka, upravo obrnuto od toga – ne samo da se nije radilo na tome, nego se radilo protiv toga. Stranka koja je isključila tisuće svojih članova. Od 32 zastupnika, 18 protjerala iz svog Kluba – to se nigdje nije dogodilo. Dakle, ono što ćemo mi morati napraviti jest pokazati visoku razinu inkluzivnosti. Mi pozivamo i okupljamo ljude i građane i želimo pokazati da postoji netko na socijaldemokratskim vrijednostima – to su stare vrijednosti, ali nisu zastarjele – uz dosljednost i vjerodostojnost kojoj mi koji smo osnovali ovu stranku možemo svjedočiti”, naglasio je predsjednik Socijaldemokrata.

Govorio je o SDP-u i rekao da se ne bave “ni SDP-om ni strankom Možemo jer im nisu interesantni i ne smatraju ih ozbiljnom konkurencijom”.

“Mi bismo doista željeli ponuditi ovoj zemlji drugačiji tip vođenja politike. Želimo inkluzivnost na način na koji se mogu zahvatiti ozbiljni problemi u ovoj zemlji”, istaknuo je.

Na kraju je naglasio da se vide kao “apsolutno vodeća lijeva politička opcija za građane Hrvatske i siguran je da će u tome uspjeti”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI