VIDOVIĆ KRIŠTO TO NIJE MOGLA TRPJETI: Zbog upadica na suđenju udaljena s ročišta! Evo što ju je izbacilo iz takta

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Svi se vjerojatno sjećamo ili smo pročitali o burnoj emisiji Otvoreno iz prošlog srpnja kad su se verbalno sukobili komunikacijski stručnjak Krešmir Macan i saborska zastupnica Karolina Vidović- Krišto.

Naime Vidović – Krišto je tužila za naknadu štete Macana koji je u jednom trenutku upravo zbog nje odlučio napustiti studio Otvorenog, nakon što su si međusobno izrekli teške riječi.

Macan je prisjetimo se izriritiran ustao sa stolca i krenuo van iz studija, iako ga je kolega Mislav Togonal nagovarao da ostane Macan je u tome trenutku izgovorio sljedeće:

“S ovom spodobom ne želim sjediti u studiju”.

Izgovorena riječ spodoba za Vidović Krišto je bila teško premostiva i ‘teška’ je 50 tisuća kuna koliko traži od Macana sudskim putem za pretrpljenu štetu.



Na današnjem ročištu na Općinskom sudu u Novom Zagrebu su saslušani saborski zastupnik Arsen Bauk i Andreja Arežina Grgičević, glavna urednica digitalnih platformi HRT-a, javlja Slobodna Dalmacija

Bauk je bio jedan od sudionika te emisije, zajedno sa Dalijom Orešković, Ivanom Anušić te Macanom i Vidović- Krišto.

“Sjećam se da je Vidović Krišto u jednom trenutku proširila temu ističući neke povijesne teme i na to sam ja reagirao tako što sam joj ukazao da nismo u TV kalendaru već u Otvorenom. Gospodin Macan je također reagirao na njezino izlaganje pa mu je ona na to rekla da je on onaj neovisni stručnjak. Valjda je mislila ironično ukazati da nije neovisan stručnjak jer je jedno vrijeme radio za Vladu. U jednom momentu Macan je rekao ‘ja to ne moram slušati’, na što mu je ona odgovorila da ne mora, da može otići. I on se ustao i odlazeći rekao: ‘Ne želim biti s ovom spodobom u studiju’. Voditelj emisije zvao je Macana da se vrati, ali se emisija nastavila dalje bez njega” – prisjetio se u sudnici Arsen Bauk.

Dodao je i da nije uočio da je nakon toga kolegica iz saborskih klupa bila posebno uzrujana te da je i dalje aktivno sudjelovala u emisiji.

Svjedočenje, pak, jedne od urednica na HRT-u Andreje Arežine Grgičević, potaknulo je Vidović Krišto da upada u riječ i svjedokinji i sucu, bila je očito jako nezadovoljna kako teče sudska rasprava.

Grgičević se prisjetila da je tijekom emisije u jednom trenutku došlo do svađe između Vidović Krišto i Macana.

“Ona je ukazivala kako Macan nije nezavisan te kako se krivo predstavlja pa je on izgubio živce. I to je meni razumljivo. Te je rekao da to više ne želi slušati. Voditelj je Macana smirivao govoreći mu da će biti replika, a on je napuštajući studio rekao da ne želi sjediti sa spodobom. Macan je bio vidljivo uznemiren i izgubio je živce jer je 20 minuta bio izložen navodima gospođe Vidović Krišto u kontekstu koji sam navela. I pet minuta izloženosti takvim navodima bilo bi mi razumljivo, a 20 minuta sam rekla otprilike po sjećanju” – prisjetila se Arežina Grgičević koja je potom dodala da je Krišto u uvodnom dijelu emisije stalno potencirala temu Jazovke iako je tema bila o sastavu nove Vlade RH.

Arežina Grgičević je dalje istaknula da su svi sudionici emisije morali slušati temu koja nije bila tema.

“Svi sudionici emisije slušali su izlaganje Vidović Krišto. Mogu reći da neki imaju više živaca, a neki manje. I nemaju svi hrabrost napustiti emisiju. Je li opravdano nekoga nazvati spodobom? Ističem da nije ista situacija kad bi me netko na cesti bez povoda nazvao spodobom i kada bi to netko učinio u emisiji nakon što je prozvan da se prikazuje kao neovisan iako nije tako. Na uvredu odgovarate uvredom”.

Inače Arežina Grgičević surađivala je s Vidović-Krišto u emisiji Dobar dan Hrvatska.

I tijekom izlaganja o njenom radu na toj emisiji i načinu na koji ju je vodila prisjetila se suradnje s Vidović Krišto koja je emisiju uređivala i u nju “zvala goste koji ideološki odgovaraju njezinim stanovima”.

“Mislim da kao novinarka na javnoj televiziji to ne smije raditi, već treba težiti ravnoteži kod izbora gostiju i stavova koje zastupaju”, kazala je Arežina Grgičević. Tijekom daljnjeg izlaganja Vidović- Krišto je krenula upadati u riječ očito ne zadovoljna riječima i načinom svjedočenja. Sudac je Vidović Krišto najprije upozorio a potom i udaljio iz sudnice.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI