VIDOVIĆ KRIŠTO SE OBRATILA ZLATI HRVOJ ŠIPEK: ‘Zbog nedjelovanje DORH-a korupcija nam je rak-rana, istražite poslovanje HEP-a’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović- Krišto pisala je glavnoj državnoj odvjetnici Zlati-Hrvoj Šipek.

U pismu upozorava i zahtjeva da DORH istraži navode o korupciji u HEP-u.

Objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

U tekstu predstavke navode se konkretni primjeri navodnih zlouporaba i kriminalnih aktivnosti predsjednika Uprave HEP-a, Frane Barbarića.

 Autor predstavke, vrlo konkretno navodi osobe u HEP-u i protupravnosti koje se događaju u toj tvrtki, te je za pretpostaviti da je riječ o osobi iz sustava HEP-a ili koja ima insajderske informacije iz same tvrtke.

Evidentno je da hrvatski građani nemaju nikakvo povjerenje u DORH kojeg Vi vodite, te svoje prijave pišu na moju adresu, očekujući da ću putem parlamentarnog rada izvršiti dodatan pritisak na Vas kako biste bili primorani raditi svoj posao.

Ne-djelovanje DORH-a rezultiralo je nevjerojatno visokom razinom korupcije u Hrvatskoj, te svakim danom zaprimam sve više pritužbi na protuzakonitosti u svim segmentima hrvatskog društva.

 

Osobno mogu posvjedočiti da sam Vam poslala na desetine dopisa s dokumentiranim primjerima korupcije i zlouporaba, po kojima do sada niste ništa napravili.
Ovime Vas, pak, podsjećam da svaki utjecaj na rad pravosuđa ili blokiranje rada pravosuđa jest teško kazneno djelo, jer, neprocesuiranje korupcije ugrožava opstanak države Hrvatske te utječe na svakodnevni život naših građana, na pad njihovog standarda te na opću društvenu depresiju.

Zahtijevam od Vas da sukladno hrvatskome Ustavu i zakonima izvršite provjeru navoda iz dopisa u privitku, napisala je Vidović-Krišto u svojoj objavi i dopisu na Facebooku upućenom  glavnoj državnoj odvjetnici.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI