VIDOVIĆ KRIŠTO PROZVALA PLENKOVIĆA: ‘Telefonskim pozivom glavnoj državnoj odvjetnici pokazao je da blokadom pravosuđa štiti sebe i svoje saveznike’

Foto: Cropix

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto prozvala je premijera Andreja Plenkovića da je telefonskim pozivom glavnoj državnoj odvjetnici ukazao na činjenicu kako blokadom pravosuđa štiti sebe i svoje saveznike te izravno nanosi štetu hrvatskim građanima.

Ona je u pismu premijeru, koje je objavila i na svom Facebook profilu, navela kako je javnim priznanjem da je nazvao glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek potvrdio kako joj je davao upute što treba raditi.

Vidović Krišto to smatra jednim od “najvećih skandala današnje Hrvatske”.

“Svi oni u Hrvatskoj koji su si postavljali pitanje zbog čega su hrvatski građani sve siromašniji i zbog čega moraju napuštati Hrvatsku, Vašim priznanjem da protupravno blokirate pravosuđe, dobili su odgovor”, napisala je Plenkoviću.

Naglasila je kako bi Hrvatska, po svim objektivnim pokazateljima, trebala biti uspješna i bogata država, ali se zbog zlouporaba, pravosudno-političko-medijskih moćnika, blokade institucija i nezakonitog djelovanja istih nalazi u ozbiljnoj egzistencijalnoj krizi.Istaknula je kako je jednakost svih građana ustavna kategorija RH i temeljna vrijednost.

“Vi, pak, hrvatskim građanima ne dopuštate da budu drugi ravnopravni građani Europske unije, već ste im odredili agoniju balkanske močvare, po kojoj moćnici mogu što hoće, a običan građanin mora trpjeti nepravdu na svakom koraku”, napisala je u pismu.

Ocijenila je da zadnje odluke Ustavnog suda, kako po pitanju referendumske inicijative i 400 tisuća potpisa, tako i suspenzija zakonske odredbe o sigurnosnoj provjeri sudaca, dokazuju da Ustavni sud krši Ustav i radi protiv interesa hrvatskih građana.

“Svi razumni ljudi su svjesni da tako otvoreno blokiranje pravosuđa, kojega Vi provodite u Hrvatskoj, jest blokada cjelokupne države. Kontrola, pak, pravosuđa i onemogućavanje zakonskog djelovanja tog pravosuđa jest temelj Vaše politike”, napisala je Vidović Krišto.

Dodala je kako je za njega i “usku skupinu moćnika” Hrvatska platforma za protupravno bogaćenje i karijerna odskočna daska.

“Da kad si napunite džepove možete lagodno živjeti izvan Hrvatske”, zaključila je u pismu Vidović Krišto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI