VIDOVIĆ KRIŠTO PROKAZALA TKO JE ZAVARAO GRAĐANE: Prvo se obrušila na Domovinski pokret, a potom je na red došao i Tomašević

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto komentirala je stanje na hrvatskoj političkoj sceni, kao i ružne svađe u Domovinskom pokretu, stranci čijem je saborskom klubu zastupnika nekad pripadala.

Smatra, upravo takve stvari odvraćaju ljude od politike.

“Trenutačne ružne i neukusne svađe u Domovinskom pokretu su jedan od primjera kako se stranke koje su osnovane iz nečasnih namjera brzo i raspadnu. Jer, medijski prostor kojega je na početku dobio DP jest dokaz da su imali potporu duboke države. Cilj je vrlo prozaičan, okupiti nezadovoljnike te ih kanalizirati u kontrolirani proces. Na taj način tupi se oštrica nezadovoljstva prema vladajućim strukturama i, vrlo bitno, šalje se poruka da svaka nova ideja nema šanse za uspjeh”, piše Vidović Krišto u objavi na Facebooku.

“U slučaju DP-a šalje se poruka da su domoljubi u biti lopovi koji se svađaju zbog najprizemnijih razloga. To što je 90% članstva DP-a pošteno, te želi uređenu i funkcionalnu državu, zbog neodgovornih i vjerojatno kontroliranih vodećih osoba biva potrošeno. To su te smicalice vladajuće duboke države, koje su naravno isključivo moguće zbog kontroliranog pravosuđa i korumpiranih medija. Jer funkcionalno pravosuđe rješava afere i stvara red i sigurnost u društvu”, dodaje Vidović Krišto.

Izdvaja i drugi primjer političara koji je, prema njezinom mišljenju, građane razočarao i prevario.



Tomislav Tomašević, novoizabrani zagrebački gradonačelnik u javnosti je postao poznat kao borac protiv nepravde. Tako je 2009. godine demonstrirao pred Kulmerovim dvorima, u kojima dan danas živi Ivica Todorić. Razlog je bio više nego opravdan: Kulmerovi dvori, naime, sagrađeni su po građevinskoj dozvoli za hotel, a Todorić je koristio taj objekt kao svoju kuću za stanovanje. Tada je Tomašević okupio aktiviste i demonstrirao na ulazu u taj Todorićev posjed. Apsolutno pohvalno, jer provedba zakona na jednak način prema svima je kralježnica vladavine prava! Ali Tomašević iz 2009. nije Tomašević iz 2021., on se prilagodio, to jest, on je postao dio struktura, i zato i jest postao gradonačelnik”, piše Vidović Krišto.

U prilog svojoj tvrdnji navodi kako je hrvatska javnost doznala kako prilikom policijskog ispitivanja zaposlenika Grada Zagreba na ispitivanjima sudjeluju i gradonačelnik Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec.

“Znači Tomašević je osim gradonačelnika postao i policajac? Ovime je Tomašević potvrdio ono što sam pisala još u izbornoj kampanji, da je on provjereni kadar vladajućih struktura. Jer, da je Tomašević protivnik sadašnje garniture, onda mu policija ne bi asistirala i služila.

Ako gradonačelnik sudjeluje u ispitivanju svojih zaposlenika to je, naravno, i zastrašivanje (svih ostalih) zaposlenika, što je u potpunosti protuzakonito i u suprotnosti s načelima vladavine prava. Tomašević je ovim slučajem pokazao da je dio političkih struktura i da je njegov „anti-establišmentski“ nastup u biti bio samo predstava. On je izabran od struktura kako bi se javnost ponovno zavarala i dobila dojam da se nešto promijenilo, a u biti sve ostaje po starome. Ova dva primjera dokazuju da je Tomašević dio struktura, što je i jednostavno dokazivo. Čovjek je živio od aktivizma, kao i njegovi bliski suradnici.

U njihove udruge se slijevao javni novac iz kojega su oni dobivali plaće ili honorare, te plaćali razne troškove. Upravo na taj način su i postali dio struktura. Općenito vidimo da su ljudi iz te platforme „možemo“ izrazito materijalno imućni. Ništa protiv imućnih, dapače!

Temelj mog političkog djelovanja je stvaranje bogate Hrvatske s bogatim ljudima – ali uz jedan dodatak: na transparentan način u državi u kojoj su svi jednaki pred zakonima i imaju jednake šanse. Upravo je transparentnost, to jest, istina glavni neprijatelj današnjih vladajućih struktura. I zato te vladajuće strukture, kako bi mogle manipulirati javnošću, izmišljaju lažne heroje, napuhuju male afere, a velike skrivaju – iz jednostavnog razloga da sve ostane po starome. U slučaju Zagreba to znači: bogati još bogatiji, ceste još lošije, komunalne usluge još skuplje, te da glavni krivci za korupciju budu vozači bivšeg gradonačelnika – apsurd!”, zaključuje Vidović Krišto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI