VIDOVIĆ KRIŠTO OŠTRO PREMA ŠIMPRAGI: ‘Gospodine premijeru, toliko je Hrvata srpske nacionalnosti branilo Hrvatsku, vi je niste branili, a sada predlažete osobu koja veliča Ratka Mladića, a negira Oluju’

Foto: Screenshot Saborska TV

U Hrvatskom saboru u petak je počelo saslušanje predloženih kandidata za nove ministre. Prva je bila Anja Šimpraga kojoj je na početku saslušanja pred saborskim odborom, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto uputila niz kritika, objavio je N1.

Prije svega, Vidović Krišto pobunila se jer je raspored ovako zgusnut. Pritom je upozorila da je onemogućena u svom radu i nadzoru Vlade, što joj je kao zastupnici Ustavom propisano.

“Ovo je vrijeđanje Sabora. Engleska kraljica kada dolazi u Parlament, poštuje taj Parlament. Mi smo u situaciji da smo ovdje dovedeni, a za pola sata bismo trebali ispitati kandidata za ministra gospodarstva. Kako ćemo to stići? Mene se onemogućuje u nadzoru Vlade”, rekla je Vidović Krišto.

Govoreći o radu Anje Šimprage istaknula je kako “ona ne poštuje agresiju na Republiku Hrvatsku”.

“Srpska vojska jedina je vojska u 20. stoljeću koja je počinila genocid i negira ga”, naglasila je Vidović Krišto.



Na te njezine riječi reagirao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Poručio je Vidović Krišto da je može biti sram.

“Mi se sa kolegicom Šimpragom ne moramo slagati politički, ali prozivati je da ne poštuje ustavni poredak je ispod svake razine. Na dan Jom Hašoe reći da je u 20. stoljeću samo jedna vojska počinila genocid, to pokazuje tko doista u ovoj prostoriji narušava ne samo ustavni poredak, nego i uvodne riječi Ustava Hrvatske. Sramite se”, istaknuo je Grbin.

Na to je Vidović Krišto odgovorila kako je riječ o povredi Poslovnika.

“Mi ovdje imamo ozbiljan presedan, gdje se dovodimo u situaciju da kao Sabor ne poštujemo hrvatski Ustav. Gospodine premijeru, toliko je Hrvata srpske nacionalnosti branilo Hrvatsku, vi je niste branili, a sada predlažete osobu koja veliča Ratka Mladića, a negira Oluju”, naglasila je Karolina Vidović Krišto.

Nakon toga joj je izrečena opomena, a ona je napustila sjednicu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI