VIDOVIĆ KRIŠTO OBRUŠILA SE NA MALENICU: Poručila mu je da je hrvatsko pravosuđe najgore u Europskoj Uniji

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto u Saboru je ministru pravosuđa Ivanu Malenici kazala kako je Europska komisija utvrdila da je hrvatsko pravosuđe najgore u Europskoj uniji.

Dodala je kako preko 90% hrvatskih građana smatra hrvatsko pravosuđe lošim.

“U pravosuđu dominiraju osobe iz jugo-totalitarizma, na primjer državni tajnik Juro Martinović je bio sudac u JNA, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović je bio pravnik u JNA, sudac Marin Mrčela je bio komunistički sudac, sudac Damir Kos također je bio komunistički sudac, i tako bih mogla nabrajati u nedogled”, kazala je Vidović Krišto.


“Rezultate tih ljudi sam navela na početku. Njihov rad je glavni uzročnik korupcije, i siromaštva koje proizlazi iz korupcije”, dodala je Vidović Krišto.

“Recite mi, je li u pravu Europska komisija u svezi hrvatskog pravosuđa, ili je u pravu Plenković i korumpirani mediji, koji tvrde da je pravosuđe sasvim u redu, te da su ovi navedeni jugo-pravnici izvrsni stručnjaci?”, postavila je na kraju pitanje ministru Malenici.Nije bila zadovoljna njegovim odgovorom pa je upozorila da ne odgovara na pitanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI