VIDOVIĆ- KRIŠTO NE PRAŠTA, NA VANĐELIĆA SASULA TEŠKU PALJBU! ‘Biti lopov ili držati ljestve lopovu, to je ista stvar’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

U Saboru je održana nova sjednica Antikorupcijskog vijeća na kojoj je nastavljeno saslušanje oko upravljanja Inom. Iskaz je dosad dao Božo Mikuš, bivši član Nadzornog odbora Ine.

Prije saslušanja Damira Vanđelića, Nikola Grmoja pročitao je pismo Gordane Sekulić. U pismu se očitovala o prijašnjem stanju u Ini. Sekulić je bila u NO Ine 2011. i 2012. godine. Kaže da su se i tada uočavali problemi, a o tome izvještavali članovi Vlade.

 

Na sjednici Antikorupcijskog vijeća posvećenoj aferi u INA-i, verbalno su se sukobili saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto Damir Vanđelić, bivši predsjednik Nadzornog odbora INA-e.

Vidović-Krišto je kao i uvijek bila oštra i bez dlake na jeziku. Naime podsjetila je Vanđelića na to da je sisačka rafinerija zatvorena dok je on bio predsjednik NO-a, na što joj je Vanđelić odgovorio da je slušao uputstva tadašnje Vlade.



“Ja saslušam svoju Vladu, imam povjerenje u nju, tada je Vlada rekla da je to interes Republike Hrvatske i ja sam tako postupio”, rekao je Vanđelić.

No Vidović-Krišto nije bila zadovoljna odgovorom koji je čula pa mu je poručila da je znao da se zatvaranjem sisačke rafinerije čini šteta, a da nije dao ostavku.

“Dobivali ste visoku naknadu od 35.000 kuna. Jeste li šutjeli zbog toga?”, upitala je Krišto Vanđelića, dodajući: “Bili ste predsjednik Nadzornog odbora, a ne običan član. Biti lopov ili držati ljestve lopovu, to je ista stvar. Počeli ste govoriti tek nakon što ste razriješeni”.

Prozvala ga je i za privatizaciju Croatia osiguranja. Vanđelić joj je odgovorio kako je dobio niz prijetnji tužbama od Mola. Rekao je da je o svemu ovome govorio javno, a i da postoji niz dokumenata o tome. “Medijskim istupima ništa se ne događa, ako nemate političku podršku”, dodao je. Krišto je inzistrirala na odgovoru zašto Vanđelić nije podnio ostavku, ako je primijetio nepravilnosti u Ini.

“Tužite me otvoreno i transparentno. Plenković vas je imenovao i usmjeravao, postavljeni ste po političkoj osnovi. Dobivali ste 35.000 kuna naknade u vrijeme dok se zatvarala sisačka rafinerija”, rekla je Krišto.

Vanđelić je izjavio i kako je o svemu informirao DORH i da se konzultirao DORH te da je o svemu informirao Vladu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI