VIDMAROVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ERDOGANA: ‘To je nešto manje politički važno za Hrvatsku nego za Tursku’

Foto: Guliver Images

Mnogo bure u javnosti izazvao je dolazak turskog predsjednika Erdogana u Hrvatsku. O tome se posljednjih dana vode polemike i rasprave. U emisiji U mreži Prvog Hrvatskog radija gostovao je vanjsko-politički analitičar Branimir Vidmarović koji je rekao kako je taj dolazak “nešto manje politički važan za Hrvatsku nego za Tursku”.

“Uskoro će izbori i predsjednik Erdogan uvijek pokušava pokazati kroz svoje turneje koliko mu je stalo do dijaspore i tako radi poveznicu između bosanske i albanske dijaspore koja živi u Turskoj. Pokazuje da drži do kulture, stabilnosti, sigurnosti, ekonomiji i tako skuplja političke bodove”, istaknuo je Vidmarović.

Politolog i teolog Vedran Obućina govorio je o odnosima Hrvatske i Turske za koje je rekao da su “dobri”.

“Važno je naglasiti da ove dvije zemlje imaju dodirne točke što se tiče regije, a to je BiH”, istaknuo je Obućina.

Dodao je kako Turska nema puno izravnih prijatelja unutar EU te kako je ta država u Hrvatskoj vidjela partnera s kojim može razgovarati.Politolog smatra kako je širenje ekonomskih interesa, jedan od primarnih razloga ovog posjeta.

Na posjet turskog predsjednika osvrnuo se i Velibor Mačkić, posebni savjetnik predsjednika Republike za ekonomiju.

“Turski investitori su već u Hrvatskoj i dobro su prihvaćeni. Čitav niz investitora je primljen kod predsjednika Zorana Milanovića. Važno je to da postoji svijet i izvan EU”, rekao je Mačkić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI