(VIDEO) VUČIĆU UKAZANA VELIKA ČAST: Jedini državnik koji je bio kod Putina u kući! Nećete vjerovati što mu je poklonio

Snimka zaslona YouTube/RTS

Srpski mediji ponosno pišu o svome predsjedniku Aleksandru Vučiću, kojega je Putin primio u svoju kuću. On je, kako pišu mediji, jedini predsjednik kojeg je Putin tako dočekao.

Jedini šef države koga je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin primio u svojoj kući, a to znam iz ruskih izvora, jest predsjednik Srbije Aleksandar Vučić”, otkriva ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski. Dodaje da je Vučić prilikom posjete Putinu poklonio ikonu koja nije išla na provjere, kao što je pravilo i obaveza u slučaju uručivanja poklona svjetskim državnicima.

“To pokazuje koliko ruski predsjednik vjeruje srpskom. Treba imati u vidu da se predsjednik Vučić čak tri puta više sastao s Putinom od svih prethodnih predsjednika Srbije zajedno”, objasnio je  Lazanski.


Dekan Fakulteta za sigurnost Miroslav Bjegović kaže da je Vučiću ukazana velika čast i povjerenje, kao i dokaz bliskosti i povezanosti, jer ga je ruski predsednik pozvao u svoj obiteljski dom.

-“Ikona koja je bila poklon, nije podvrgnuta kontradiverziranoj projveri zbog eventualnog sadržaja, tj. prisustva otrova ili eksploziva, što je uobičajena sigurnosna procedura u slučaju posjeta na tako visokom nivou. To nam govori o bezgraničnom povjerenju i odnosu dvaju predsjednika”, ističe Bjegović.Ekspert za terorizam prof dr. Marija Đorić ističe da u međusobnom odnosu Vučića i Putina postoji visok stupanj povjerenja koje je izrazito bitno i korisno.

“Iako su u posljednje vreme srpsko-ruski odnosi pred određenim izazovima, očigledno je da su odnosi dva predsjednika na izuzetno visokom nivou, što će se pozitivno odražavati i na politiku naših dvaju zemalja”, navodi Đorić, a prenose srpski mediji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI