(VIDEO) VUČIĆ AGRESIVNO PRIJETIO KOSOVU I ‘MENTORIMA’: ‘Razmislite blefiram li ja! Neka pokušaju i čekat će ih brojna iznenađenja, a oni znaju da ne lažem’

Pedja Milosavljevic/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je jučer u emisiji TV Happy “Ćirilica” gdje je zauzeo poprilično tvrde stavove kada je u pitanju Kosovo. Njegovo gostovanje trajalo je 2 sata. U ta dva sata, uz svo novinarsko podilaženje Vučić je uspio govoriti o tome kako je Srbija najuspješnija zemlja u Europi i da će uskoro to dokazati  izvješćima.

Rekao je kako se nada da će 2021. godina biti bolja od 2020. te je cijepljenje ključ pobjede nad ovom pandemijom. Dotaknuo se Vučić i međunarodnih odnosa gdje je ponovno pokazao kako je spreman na vrlo oštru retoriku, osobito kada je riječ o Kosovu, pa je tako poprilično ozbiljan uspio prosipati niz prijetnji upućenih međunarodnim akterima koji su uključeni u pronalazak rješenje za Kosova te samim vlastima u Kosovu. Komentirao je između ostalog i tvrdnje pojedinaca iz srpskog političkog života kako ” Srbija više ne može vratiti Kosovo i da njime više nikada neće vladati”. Sudeći po njegovoj reakciji, Vučić nije sklon takvom gledištu jer je rekao kako ne vjeruje da je takvo što rekao i Vojislav Koštunica i da ga ne želi napadati dok nema dokaze da je to zaista rekao.

Voditelj ga je zamolio za komentar na glasine iz Kosova kako se sporazumi neće poštivati i kako će Kosovo aplicirati za članstva u međunarodnim organizacijama, na što je Vučić odgovorio prlično žestoko.

“Jedva čekam da se to dogodi. Da ljudima objasnimo. Pošto oni pojma nemaju, oni ne čitaju sporazume koje sami potpišu. Oni se ne smiju učlanjivati u međunarodne organizacije. Nemaju što raditi na priznanju. Budu li se prijavili u bilo koju organizaciju, čekat će ih velika iznenađenja, velika iznenađenja“, naglasio je Vučić. Oni znaju da kada ja to kažem da je to istina i onda neka se samo hvataju za glavu. Ja se sada ne obraćam njima, ja znam da ovo njih ne interesira, obraćam se njihovim mentorima. Onima koji su im napravili takozvanu državu. Ako se ne budu držali sporazuma, ja vas obavještavam, suočit ćete se s brojnim iznenađenjima. Pozitivnim za naš narod, a nisam siguran da ćete vi tako pozitivno reagirati. Razmislite jesam li blefirao ili nisam. Jesam li govorio o jednom, dva ili brojnim iznenađenjima. Zapamtite, ja sam veoma precizan čovjek. Vodim računa o detaljima”, rekao je Vučić.

Ovaj isječak možete pogledati na snimci počevši od šezdesete minute.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI