(VIDEO) ‘STIŽU TEŠKA VREMENA ZA SRBIJU’! Vučić nakon sastanka o Kosovu: ‘Uslijedit će teški pritisci iz EU i Amerike’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je održao sjednicu Predsjedništva Srpske napredne stranke, a glavna tema im je bila situacija na Kosovu i Metohiji. Na pitanje novinara, Vučić je spomenuo i Hrvatsku rekavši kako Hrvatskoj ne treba pomoć u cijepljenju.

Što se tiče nedavnih izbora na Kosovu , Vučić je rekao kako su Albanci uložili milijune eura protiv Srpske liste koja, kako kaže Vučić, nikada neće podržati neovisno Kosovo.

“Analizirali smo izbore koji su se održali na Kosovu, zaključili smo da je Srpska lista pokazala dominaciju, a to samo govori da je srpski narod ujedinjen. Nastavit ćemo se suprotstavljati albanskom nasilju kojim ugrožavaju naš narod tamo. Veoma je važno da razumijemo težinu situacije u kojoj se nalazimo, posebno zbog promjene američke administracije. Uslijedit će teški pritisci iz Europske unije i Amerike, pred nama je težak period”, rekao je Vučić.

Važno je da realno sagledamo situaciju, pogotovo nakon dolaska Bidena na vlast u SAD-u. Možemo očekivati zajedničko djelovanje Albanaca i Washingtona, i sigurno je da će nastaviti sa pritiscima o priznanju neovisnosti Kosova. U svakom smislu pred nama je težak period”, poručio je Vučić nadodavši kako slične pritiske mogu očekivati u Republici Srpskoj.

“S povećanom moći u regiji dolaze i pritisci raznih aktera”,  zaključio je Vučić najavivši kako bi u njegovoj stranci moglo doći do “miješanja karata”.



“Dovest ćemo nove ljude, mlade i sposobne. Uslijedit će ozbiljni rezovi”, rekao je Vučić nezadovoljan radom pojedinih članova Vlade i članova njegove stranke.
/div>
Facebook Comments

Loading...
DIJELI