(VIDEO) Srpski ekstremni desničari upali na skup Žena u crnom: ‘Stop lažima o Srebrenici i genocidu nad Srbima’

Screenshot

'To je u skladu s onim što se događa u političkoj stvarnosti Srbije – to je rastuća fašizacija, revizionizam, promoviranje nekažnjivosti i demoniziranje svih nas koje se zalažemo za solidarnost sa žrtvama zločina', kazala je čelnica Žena u crnom

Četrdesetak sudionika tzv. Srpskog političkog foruma sinoć je u Beogradu prekinulo skup u organizaciji nevladine organizacije “Žene u crnom” pjevajući pjesmu “Sa Kosova zora sviće”.

Na Fakultetu političkih nauka uz transparente posvećene Ratku Mladiću, prekinut je skup, a organizatorima i gostima dijelili su se letci na kojima su bile ispisane poruke “stop lažima o Srebrenici”, “stop prekrajanju povijesti”, “genocid nad Srbima Podrinja”, “ne treba nam objektivnost ‘Žena u crnom’ ” i druge.

Čelnica “Žena u crnom” Staša Zajović za RSE je kazala da nije iznenađena ovim događajem jer se ova grupa ranije oglašavala i preko društvenih mreža i najavljivala nasilne akcije, a prenosi N1.

“To je u skladu s onim što se događa u političkoj stvarnosti Srbije – to je rastuća fašizacija, revizionizam, promoviranje nekažnjivosti i demoniziranje svih nas koje se zalažemo za solidarnost sa žrtvama zločina – najprije onih počinjenih u naše ime i drugih. Zahvaljujući solidarnosti ostalog dijela publike, kao i mnogih profesora Fakulteta političkih nauka, mi smo nastavile razgovor i protekao je u vrlo sadržajnom tonu”, kazala je za RSE Staša Zajović.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI