(VIDEO) SRBE NA GRANICI SKINULI DO GOLE KOŽE! Policiji zasmetala srpska obilježja, evo zašto se o ovome opet priča!

screenshot

Nedavni pokušaj predstavnika Vojske Republike Srbije da u Hrvatsku uđu u vojnim odorama i sa oznakama njihove vojske, spriječila je hrvatska granična policija uz obrazloženje da se takve posjete po protokolu i zakonu prethodno moraju najaviti.

Reakcija hrvatske policije prouzročila je silno nezadovoljstvo od strane Srbije, zbog čega su nam veleposlanstva zaratila, a međusobno su odaslane prosvjedne note pri čemu su obje strane inzistirale na isprici.

Je li se Hrvatska uistinu prenaglila i trebali se ispričati?

Sa srpskim obilježjima – nema prelaska granice!

Djelomičan odgovor može se pronaći u video zapisu koji datira iz 2017. godine na kojem brojni Srbi pokušavaju ući na Kosovo i Metohiju, no tamošnja granična policija drži se krutih pravila. Svi koji preko granice ulaze sa srpskim obilježjima na odjeći – zaustavljeni su i skinuti.



Video je tada iznimno uznemirio Srbiju, pa se među tisućama komentatora našao i jedan koji se tamo našao, a sve je objasnio ovako:

“Bio sam tada tamo, skidali su i majice koje nisu imale ništa na ćirilici ili bilo kakav srpski znak. Jednostavno to je bila provokacija KPS da Srbi dođu na sveto mjesto goli. Jednog momka su maltretirali i počeli mu trgati majicu, kulturno ih je zamolio da to ne rade i ostave ga u njoj. Naravno da su se pokajali jer kad je skinuo majicu na leđima je imao istetovirane Dušana Silnog i cara Lazara, a na grudima grb Srbije. Nisu znali kako da reagiraju…..
Tada sam bio sa starijim sinom koji je imao majicu “Slijedimo duh naših predaka”….koju je okrenuo naopačke i prošao”…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI