(VIDEO) SALVINIJEV ZAMJENIK POSTAO KONTROVERZNI ZATUPNIK BRAĆE ITALIJE! Novine još 2016. objavile njegovu fotografiju kako na lijevoj ruci nosi nacističku svastiku!

Foto: Screenshot/Youtube

Zastupnik desničarske stranke Braća Italije Galeazzo Bignami, koji je izazvao kontroverze 2016. nakon što su novine objavile njegovu fotografiju kako na lijevoj ruci nosi nacističku svastiku, imenovan je u ponedjeljak zamjenikom ministra za infrastrukturu.

Bignami (47) je prošlog mjeseca izabran za drugi mandat u parlamentu. Dugo je bio dio talijanske radikalne desnice, ali je dio svoje političke karijere proveo u umjerenijoj stranci Naprijed Italijo bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

U ponedjeljak je rekao kako osjeća “duboki sram” zbog fotografija i odlučno je osudio “svaki oblik totalitarizma”, nazivajući nacizam i bilo koji pokret povezan s njim “apsolutnim zlom”.

Bignami će služiti pod čelnikom desničarske stranke Liga Matteom Salvinijem, koji je ministar infrastrukture i potpredsjednik vlade.

Premijerka Giorgia Meloni, koja je osobno objavila Bignamijevo imenovanje na konferenciji za novinare, čelnica je Braće Italije, stranke koja svoje korijene vuče iz postfašističkog Talijanskog socijalnog pokreta (MSI).



Bliski politički saveznik talijanske premijerke, čelnik senata Ignazio La Russa, nedavno je rekao da 25. travnja, dan kada je Italija oslobođena od fašizma na kraju Drugog svjetskog rata, ne bi trebao biti nacionalni praznik.

Meloni nije komentirala fotografiju iz 2016., ali je opetovano osudila zloglasne rasističke, antižidovske zakone koje je donio diktator Benito Mussolini 1938., a prošlog je tjedna rekla parlamentu da “nikada nije osjećala nikakve simpatije prema fašizmu” te tako odbacila tu ideologiju.

Inače, u nedjelju se u talijanskom gradiću Predappio u pokrajini Emilia-Romagna održao  skup na kojem se okupilo oko 2000 fašista kako bi obilježili stotu obljetnicu “Marša na Rim” i početka diktature Benita Mussolinija.

Iako se ta povorka održava svake godine, ove su godine okupljeni fašisti dali podršku novoj Melonijinoj vladi. Talijanska premijerka je u mladosti izražavala otvorenu podršku Mussoliniju, ali se u međuvremenu pokušavala distancirati.

U isto vrijeme, talijanska premijerka i njezina stranka nastavljaju prihvaćati pojmove “postfašizam” i “neofašizam” te koriste ikonografiju i političke stavove koji evociraju na fašizam.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI