(VIDEO) PAULETIĆ: ’Nema Vlade bez Domovinskog pokreta’

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Drugi kandidat na listi Domovinskog pokreta u X. izbornoj jedinici Robert Pauletić, za 7Dnevno je prokomentirao prve izlazne ankete Nove TV.

“Trebamo biti zadovoljni, rezultat je nešto manje slabiji od onog što su pokazale same ankete, ali svejedno je. Ja sam ranije već rekao da se Vlada ne može formirati bez Domovinskog pokreta”, rekao je.

“Sretan sam što je relativno mlada stranka koja jako malo postoji, osnovana je 29. veljače, a osvojila je toliko povjerenje građana. To je znak da smo na pravom putu”, dodaje.

Prema prvim izlaznim rezultatima Nove TV, Domovinski pokret osvojio je 16 mjesta, odnosno zastupnika.

Najviše mandata osvojili bi, da se radi o službenim podacima, u četvrtoj i petoj izbornoj jedinici. Tamo su dobili tri mandata. Po dva bi mogli osvojiti u drugoj, šestoj i devetoj jedinici dok po jedan mandat osvajaju u prvoj, trećoj, sedmoj i desetoj jedinici. U osmoj pak ne prelaze prag.Rezultati u dalmatinskoj izbornoj jedinici za koju je Pauletić polagao velike nade, pokazale su se slabima. Tek jedan mandat.

“Zasada je jedan mandat i ja se nadam da će se to promijeniti. Mi smo uvijek na nekom rubu drugog mandata. Ovakvi rezultati, kao što sam rekao djelo su jedne ofenzive druge stranke kako bi nam smanjili rezultat. Nažalost, to je polučilo rezultata, ali ja se nadam da još uvijek možemo bar dva mandata u desetoj jedinici dobiti, a predvidio sam uspjeh u devetoj izbornoj jedinici gdje smo osvojili dva mandata, ali ja vjerujem da se to može popeti i na tri”, optimističan je.

Na dobar rezultat HDZ-a tvrdi ne vodi Domovinski pokret u nezgodnu situaciju.

“Ne vjerujem da će HDZ na kraju imati 61 mandat kako mu se predviđa”, dodaje.

Na temelju loših rezultata SDP-a koji nisu dosegnuli ni 50 posto donio je značajne zaključke.

“To je pokazatelj da je ljevica u općenitom padu, kao i svugdje u svijetu”, zaključuje.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI