(VIDEO) OBITELJ OKRUŽENU BUKTINJOM SPASIO KANADER! Evo kako je to izgledalo

Foto: D.T./Morski.hr

Mještani šibenskog Zatona imali su tešku noć nakon golemog požara koji je buknuo u četvrtak na području Šibensko-kninske županije. Jedna obitelj ostala je zarobljena unutar požara. Spasio ih je kanader i to doslovno u zadnji čas, piše portal Morski.hr.

Županijski centar 112 Šibenik zaprimio je više dojava o većem broju djece na obali u Raslini koja su bila okružena dimom te su pozvani Lučka kapetanija i Pomorska policija koji su ih prevezli u Bilice gdje je načelnik općine otvorio školu za njihov smještaj. U prijevoz djece i nekoliko odraslih osoba samoinicijativno su se uključili i građani sa svojim brodicama.

Podsjetimo, na požarište su upućeni i pripadnici Hrvatske vojske te vatrogasci iz Ličko-senjske županije, a na požarištu je više od 180 vatrogasaca.

Izgorjelo je između deset i dvadesetak kuća, ali srećom ljudskih žrtava nema.

Iz Zatona je stigla dramatična snimka obitelji koja je spašavala svoju imovinu; kuću, maslinik i vinograd, objavio je Morski.hr.“U jednom trenutku našli smo se u potpunom vatrenom okruženju. Gotovo da nije bilo strane gdje se može pobjeći. Vatreni jezik je odjednom prešao stotinjak metara i ušao u naše masline, ali srećom da su bile uređene, pa nije bilo visoke trave koja će gorjeti. Da ne nastradamo, spasio nas je kanader koji je doslovno u zadnji čas polio vatrenu liniju koja je zaprijetila i nama osobno. Zahvaljujući njima, sad smo živi”, rekao je Damir T.

Pogledajte dramatični video:

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI