VIDEO: Novi napad kombijem u Španjolskoj, policija ubila četiri terorista

screenshot

Osobe iz kombija imale su pojaseve s eksplozivom, pišu novine La Vanguardia

U novom napadu kombijem u Španjolskoj, koji se dogodio oko 1 sat na šetalištu katalonskog turističkog gradića Cambrilsa, sedam je osoba ozlijeđeno, nakon čega je policija ubila četiri napadača, izvijestila je španjolska javna televizija RTVE.

Kombi se pojavio na šetalištu gazeći prolaznike, slično napadu koji se nekoliko sati ranije dogodio u 100 kilometara udaljenoj Barceloni. U vozilu je bilo pet osoba. Uslijedila je pucnjava u kojoj je policija ubila četiri osobe a jednu ranila.

Osobe iz kombija imale su pojaseve s eksplozivom, pišu novine La Vanguardia. Na snimci koju je objavio RTVE čuje se glas nepoznatog muškarca koji viče “K…sinovi, imali su pojaseve s eksplozivom”. Na snimci se vide nepomična tijela.

Cambrils je primorski gradić s oko 33.000 stanovnika u sjeveroistočnoj pokrajini Kataloniji. Policija je preko društvene mreže Twitter pozvala stanovnike da ne izlaze iz kuća kako “ne bi došli u opasnost”. Na snimkama objavljenima na RTVE čuje se pucnjava.

U četvrtak je oko 17.20 sati jureći kombi usmrtio je 13 osoba  a ozlijedio više od 100 u centru Barcelone. Za taj je napad odgovornost preuzela Islamska Država a kao razlog navela sudjelovanje Španjolske u međunarodnoj koaliciji protiv Islamske Države.Facebook Comments

Loading...
DIJELI