(VIDEO) Nevjerojatno izvlačenje preživjelih iz lavinom zatrpanog hotela!

screenshot

Na Facebook stranici koja predstavlja zajednicu talijanskih vatrogasaca objavljen je video izvlačenja osoba iz zatrpanog hotela, pogledajte kako je izgledalo

Lavina je zatrpala hotel Rigopiano u gradu Farindola, na planini Gran Sasso u središnjoj talijanskoj regiji Abruzzo, pri čemu se oko 25 osoba smatralo nestalima, a od toga ih je spašeno devet, među kojima i četvero djece, a izvučena su i četiri beživotna tijela. Lavinu je u srijedu navečer vjerojatno izazvala serija potresa koja je ranije tog dana pogodila središnju Italiju. Deseci spasioca neprestano tragaju za preživjelima i tijelima stradalih.

Preživjele osobe pronađene su na tavanu hotela, gotovo dva dana nakon što ih je poklopila lavina. Spasioci kažu da su preživjeli zapalili vatru kako bi se ugrijali, a onda su oni vidjeli dim i pronašli ih.

Na Facebook stranici koja predstavlja zajednicu talijanskih vatrogasaca objavljen je video izvlačenja osoba iz zatrpanog hotela:

Među zatrpanima su gosti koji su prije urušavanja lavine na recepciji čekali odlazak iz hotela, zaposlenici te možebitni posjetitelji hotela Rigopiano.



>>> (VIDEO) ČUDO U ZATRPANOM HOTELU: Osmero ljudi preživjelo, zapalili vatru, a spasioci su vidjeli dim

Tijela pronađenih žrtava prevezena su u mrtvačnicu bolnice u Pescari, gdje je tužiteljstvo otvorilo istragu zbog ubojstva iz nehata.

Talijanski mediji pišu da treba istražiti zašto su brojni gosti koji su trebali napustiti hotel nakon potresa u kasno jutro morali čekati da ralica dođe očistiti cestu. Ralica nije stigla prije urušavanja lavine te su gosti, koji su na recepciji čekali sa svim spakiranim stvarima, ostali zatrpani.

Talijanska služba civilne zaštite potvrdila je da se hotel Rigopiano našao na izravnom putu dva metra visoke lavine u srijedu kasno navečer.

Snijeg je na okolnom planinskom lancu Gran Sasso na nekim mjestima visok i do pet metara, što specijalcima otežava donošenje opreme.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI