(VIDEO) Nakon baklji, kamenja i petardi, prosvjed u Beogradu se polako smiruje: Ljudi se razilaze

Dio opozicije i desni ekstremisti četvrti dan zaredom prosvjeduju u Beogradu. Policijske snage raspoređene su oko Skupštine Srbije i u užem središtu grada.

U utorak i srijedu prosvjedi su bili nasilni, dok je u četvrtak uglavnom bilo mirno ispred Skupštine.

U petak pratimo uživo stanje u Beogradu.

22:00 Pripadnici Žandarmerije postrojeni su duž glavnog ulaza u Skupštinu. Prosvjednici koji se nalaze u Pionirskom parku stoje mirno i gledaju šta se događa ispred vrata Skupštine.

21:50 Policija još ne reagira.



21:30 Prosvjednici s fantomkama bacaju kamenje i baklje na policajce ispred Narodne skupštine. Stigla je žandarmerija. Privedena su trojica prosvjednika. Kordon policije sprječava ulazak prosvjednika  u zgradu Skupštine. Novinarima se zabranjuje snimanje. Tjeraju ih.

21:10 Jedan od prosvjednika izvadio je nož i izbo jednog od pripadnika takozvanih “Narodnih patrola” dva puta u bedro. Izboden je jedan iz grupe nacionalista gdje je i Mladen Obradović. Za sada se ne zna ko je napadač.

21:00 Jedan prosvjednik bacao je boce pune vode na skupštinsko osiguranje, ali su ga pripadnici desničarskih opcija svladali i pozvali policajce da ga odvedu, što su oni i učinili. Potom je drugi prosvjednik u majici organizacije “Obraz”, koja je zabranjena 2012. godine, pokušao preskočiti ogradu, ali je u tome spriječen.

20:00 Ispred Narodne skupštine došlo je do incidenta kada su se verbalno sukobili desničari, koji, prema transparentima, “brane Kosovo i Krim”, i ljevičari, koji, kažu, dolaze da “podrže liječnike” u borbi protiv koronavirusa. Predstavnici lijevog bloka nosili su transparente na kojima je pisalo “Nećemo da budemo jeftina radna snaga”, “Zdravstvo dostupno svima”, i dijelili papire na kojima su ispisali zahtjeve, među kojima je i zahtjev da vlast odustane od uvođenja policijskog sata tijeokom trajanja epidemije. Jedan od njih, mladić iz grupe lijevog bloka u megafon je govorio da su došli dati potporu medicinskim radnicima, a onda su mu prišli desničari te je uslijedila rasprava tko koga predstavlja i tko predstavlja narod.

https://www.facebook.com/portaldnevnohr/videos/1648765875275927

Facebook Comments

Loading...
DIJELI