(VIDEO) KAOS NA JADRANU: Zbog obilnih kiša se izlila rijeka u Istri, tuča u Pakoštanima čistili bagerima!

Crometeo/Facebook

Obilna kiša pogodila je sjeverni Jadran, a na više mjernih stanica izmjereno je više od 200 litara kiše po kvadratnom metru. To znači da je na tim mjestima u jednom danu palo više kiše nego što inače padne u cijelom prosincu, piše 24sata.

DHMZ je objavio narančasto upozorenje za dubrovačku, splitsku, riječku i kninsku regiju. Do 15 sati najviše kiše u središnjoj Istri palo je u Juranima, čak 77 milimetara. Vodostaj Raše u Potpićnu u 13 sati porastao je na s jučerašnjih 173 centimetara na čak 548 centimetara.

Istramet javlja da se nabujala Pazinčica izlila iz korita, a poplavljena su i polja kod Cerovlja kao i neke lokalne ceste. Nabujali pritoci prema Gologorici mjestimice se prelijevaju preko prometnica, a poplava je i u Pazinskoj jami, a tek se očekuje dolazak glavnog vodenog vala.

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3). Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikl, izvještava HAK.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI