(VIDEO) Hasanbegović i Peternel kod Bujice: ‘S druge strane su zaštitni znakovi Plenkovićeve liste, vitez Reiner i Nina Obuljen!’

Ne bojim se da će mi Plenković, koji nije otišao u samoizolaciju, prenijeti koronu na sučeljavanju – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, nositelj liste Domovinskog pokreta Miroslava Škore u 1. izbornoj jedinici, dr. Zlatko Hasanbegović i dodao: “Plenković malo Hrvate straši koronom, malo povratkom SDP-a, izbjegao je samoizolaciju, no, njegova će politika nakon 5. srpnja, završiti u trajnoj samoizolaciji!”

Plenkovićeve liste obiluju predstavnicima tzv. duboke države – rekao je dr. Igor Peternel, drugi na listi Domovinskog pokreta u istoj izbornoj jedinici i upozorio: “To nastoje prikriti isticanjem kandidata, smokvinih listova, čime ponovo pokušavaju prevariti birače”.

Bujica je objavila senzacionalnu kronologiju izjava glavnih stožeraša, koje su u potpunoj suprotnosti s ponašanjem i aktualnim izjavama o samoizolaciji i koroni trenutačnog premijera, pod naslovom ‘Plenković bez maske’…

Hasanbegović o koroni i Plenkoviću: ‘Tretirali su nas kao idiote, a sada su pogazili vlastita pravila!’

“Mjesecima su se ljudi zastrašivali, prijetilo im se, tretiralo ih kao idiote, budale i maloumnike, iako se ogromna većina Hrvata, bez obzira što mi u konačnici na globalnom planu mislili o cijelom fenomenu korone, pridržavala mjera,” rekao je dr. Hasanbegović: “Oni koji su zastrašivali, sada su prvi pogazili te iste mjera i vlastita pravila. U našoj državi ključne odluke ne mogu donositi epidemiolozi i stručnjaci bilo koje vrste… S njima se može konzultirati, no početak i kraj je da sve ključne političke odluke treba donositi politika, to se tako radi u svakoj ozbiljnoj državi. Psihoza koju nam nameću, postaje ozbiljna, Hrvatska je pred gospodarskim slomom, a društveni obrasci normalnoga života dovode se u pitanje. Već nas zastrašuju drugim, trećim, petim ili šestom valom korone i to upravu u trenutku kada će se sastavljati nova Hrvatska vlada i kada ćemo se svi naći pod jednom vrstom moralne ucjene da pokleknemo pred postavljanjem određenih zahtjeva – da se cijeli konglomerat ostavi netaknutim, jer nam kažu da smo “neodgovorni”. Povratak modela zatvaranja gospodarskog, socijalnog i obrazovnog sustava imao bi dalekosežne i katastrofalne posljedice za Hrvatski narod.”



Plenkovićevo odbijanje samoizolacije komentirao je i dr. Igor Peternel: “Kad je korona kriza krenula, Vlada nije nabavila zaštitnu opremu na vrijeme, samo smo dobivali informacije da maske nisu bitne, da njih ne treba nositi, da one ništa ne štite… Na kraju se ispostavilo da su maske bitne, kad su ih već svi nabavili i kad brojni trgovački centri ne znaju što će s maskama, postale su obavezne, a je li to u nekoj vezi – ne znam… Prvo su nam govorili da moramo ostati doma, a onda je vladajuća stranka procijenila kako s pomoću korone, može zavarati birače i navodnom pobjedom nad koronom popraviti štetu 13 ministara, koji su otišli pod sumnjom za korupciju. No, kada sam pažljivo analizirao podatke nekih drugih zemalja, došao sam do otkrića kako je u čak njih 12 situacija u borbi s koronom bila mnogo učinkovitija nego kod nas! Na kraju dolazimo do preporuka stožera, za koje sada vidimo da vrijede za sve, osim za premijera.”

Peternel tvrdi da je Plenkovićev međunarodni ugled u potpunosti uništen i da ga svi svjetski mediji sada kritiziraju kao neodgovornog, a zbog skandala u Zadrgu uništena je turistička sezona: – Svjetska javnost i brojne agencije su doslovce zgrožene Plenkovićevim odbijanjem odlaska u samoizolaciju!

Adria Tour ili ‘Ada Ciganlija Tour’?

“Nigdje u cijeloj Europi i Americi nema sličnih turnira s publikom. Stoji NBA liga, sve stoji, a kod nas se organiziraju turniri s publikom i premijer se još hvali kako je to veliki dobitak za hrvatski turizam,” kritičan je dr. Peternel: “Zapravo se u Zadru radilo o jednom običnom regionalnom projektu, o kojem možemo još mnogo toga reći jer će se vući repovi… Dolazimo do zaključka kako smo zapravo osramoćeni…”

Dr. Hasanbegović je doveo u pitanje čak i sam naziv zadarskog turnira Adria Tour, a voditel Bujice nazvao ga je ‘Ada Ciganlija Tour’: – Kada gledate tu cijelu medijsku podlogu, tu jednu vrstu oduševljenja i entuzijazma, onda dođemo do zaključka da je Adria Tour započeo u starom jadranskom središtu, gradu Beogradu, nakon čega je prebačen u Zadar, a nakon toga je nastavio putem AVNOJ-a, Sarajevo, Banjaluka… To je, zapravo, prava pozadina tog medijskoga entuzijazma. Sirenskom zovu maturalnih dana nije mogao odoljeti ni Andrej Plenković, ni njegov ego, koji ga je doveo u prvi red.

“Paževi oko Andreja Plenkovića u njegovom izbornom stožeru, a u pravilu se radi o iznimno nesposobnim ljudima i mediokritetima, koji će ostat poznati samo po dosjetci o crnom labudu, koja niti nije izvorno njihova, sada su se napokon suočili s istinom o zatvaranju povijesnog političkog ciklusa, nakon kojeg će politički posinak Jadranke Kosor ponoviti njezin povijesni rezultat, a to je poraz,” najavio je Hasanbegović: ”Zato pokušavaju ponovo stvoriti psihozu straha i to je vrlo opasno stanje. Manipulira se s Hrvatskim narodom, s onim što je najosjetljivije kod čovjeka, a to je briga za vlastito zdravlje… Kao što se društveni život anestitizirao u protekle četiri godine, ljude se sada želi zastrašiti i pod krinkom sigurnosti, prevariti. Putem psihološke manipulacije, žele narod natjerati da ponovno odobri vladavinu Plenkovića. No, tu je i manipulacija strahom od dolaska ili povratka tzv.2 ljevice na vlast, iako u mnoštvu resora i stvarnom funkcioniranju hrvatskih državnih ustanova, nikada nije niti otišla s vlasti. Zar bi mi zaista trebali strahovati da će ljevica preuzeti Minstarstvo kulture?! To je jedan loš vic!”

Plenkovićev recept za prijevaru birača…

Dr. Hasanbegović je u Bujici prokomentirao i TV sučeljavanje s Radojkom Borić, koje je imao na N1 televiziji 22. lipnja: – To je bila uobičajena rasprava, nažalost, nije mogla biti na višoj razini jer ozbiljna rasprava traži barem minimalno ravnovjesne u intelektualnim kompetencijama i problematici o kojoj se raspravlja. To u ovom slučaju nije bilo moguće postići.

Dr. Peternel je odgovorio na napade dijela lijevih aktivista, koji ga nazivaju čak i “fašistom”: – Pseudoliberali su narigidniji dio društa! Oni uz pomoć sebi sklonih medija, sve one koji ne misle identično njima i koji nemaju potpuno identični svjetonazor, stavljaju bezobrazno na marginu, prikazuju ih “fašistoidnima”. Time se namjerno stvara pogrešna slika i kod dijela neodlučnih birača, pokušava napraviti svojevrsna moralna panika, prikazivanjem svijeta crno-bijelim.

Peternel, nadalje, tvrdi kako je upravo Andrej Plenković “politički favorit” tzv. lijevih libarala: – On je s vragom tikve sadio od početka! Plenković je njima jednostavno prihvatljiv.

“Većina tzv. mainstream medija u Hrvatskoj su glasila onoga što kolokvijalno i stvarno nazivamo dubokom državom,” nadovezao se dr. Hasanbegović: “U Plenkoviću je ta duboka država pronašla idealnog kandidata!”

Nastavio je o svom protukandidatu u 1. Izbornoj jedinici: – Plenković je pravi i autentični vođa tzv. ljevice i to je prava politička travestija. On je interese duboke države ostvario zlorabeći činjenicu da je biračko tijelo koje ga je dovelo do pozicije moći, zastupalo i zastupa potpuno drukčija politička stajališta.

“S istim receptom Plenković pokušava prevariti birače i na ovim izborima,” nadovezao se dr. Peternel: “Ponovno nudi pojedine kandidate, koji bi po Plenkovićevu mišljenju, trebali biti prihvatljivi tradicionalnim HDZ-ovim biračima, a zapravo se razlikuju od politike koju nudi. Andrej Plenković još jednom ide sa starim trikom i nudi Hrvatima Marijanu Petir, Ivu Lučića, Stiera i slične ljude, koje je marginalizirao tijekom svoga mandata… Koristi ih kao smokvin list, tražeći od birača da povjeruju kako je spreman provoditi neku drugu politiku, a na kraju ćemo opet dobiti Ninu Obuljen, Davora Božinovića i ostale…”

Peternel: ‘HDZ-ova vladavina je sinonim za duboku državu!’

Za dr. Hasanbegovića dvojbi nema: – Vitez Reiner i Nina Obuljen su simboli i zaštitni znakovi liste Plenkovićeva HDZ-a u prvoj izbornoj jedinici!

Komentirajući optužbe generala Ljube Ćesića Rojsa na račun Ive Lučića, 14. na Plenkovićevoj listi u 1. izbornoj jedinci, dr. Peternel je ustvrdio: – Vladavina HDZ-a je sinonim za duboku državu, a mi nudimo alternativu dubokoj državi i funkcioniranju društva po njihovom modelu.

Za Željka Reinera je Peternel rekao kako je on “pravi primjer funkcioniranja neformalne velike koalicije SDP-a i HDZ-a, koja je već uspostavljena”: – Bivši premijer Milanović se pohvalio kako je Rajku Ostojiću omogućio da bude predstojnik jedne klinike na Rebru. Godinama prije toga, to je bio Reiner pa je onda bio Ostojić, da bi ga sada Ćorušić potvrdio za drugi mandat, iako je već znao da će biti nositelj liste SDP-a i da odlazi u Sabor, no, bez obzira na to želi zadržati sinekuru! Kao da na Rebru ne postoje drugi sveučilišni profesori i strčnjaci, koji bi mogli biti predstojnici klinike za interne poslove… Tako funkcionira ta duboka država HDZ-a i SDP-a. Kad god je stani-pani, oni jedni druge pomažu i to tako ide već godinama.,.

Dr. Zlatko Hasanbegović je posebnu poruku poslao neodlučnim i kolebljivim biračima: – Jedina brana povratku ili restauraciji tzv. ljevice je koalicija oko Domovinskoga pokreta! Jedino glas za Škorin pokret je jamstvo da ljevica neće preuzeti vlast! To jamčim, a to će pokazati i izborni rezultati. Ljevica može preuzeti vlast samo na jedan, jedini način, a to je stvaranjem velike koalicije i onoga što nazivam legeliziranjem istospolnoga partnerstva između HDZ-a i SDP-a. Plenković bi u toj velikoj koaliciji, s obzirom na rezultat koji ga očekuje, mogao eventualno biti predstojnik državnog Ureda za šport.

Istospolno partnerstvo HDZ-a i SDP-a

Dr. Peternel je u Bujici prokomentirao rezultate HR rejtinga, koji Domovinskom pokretu daje 18 mandata, bez dijaspore, HDZ-u 55, a SDP-ovoj koaliciji 60, što je u suprotnosti s nezavisnim vanjskim anketama, u kojima Škorini imaju 30, HDZ 41, a ljevica 55, iz čega proizlazi da HRT-ove ankete Domovinskom pokretu uzimaju 10 mandata i pripisuju ih HDZ-u: – Uzima se opasnima! Onima koji nisu opasni se dodaje, kako bi demokratska kulisa bila ljepša. Vodeći svjetski kometatori više su puta upozoravali kako se ankete u tranzicijskim, posttotalitarnim društvima, namještaju s ciljem urušavanja demokratskih standarda i kako bi ih trebalo zabraniti jer je riječ o svjesnoj manipulaciji birača.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI