(VIDEO, FOTO) Panika u Parizu: napao policajca nožem, kolodvor ispražnjen

Teroristički napadi su postali takoreći svakodnevnica u Parizu, no tenzije su sve veće. Danas je na Gare du Nord došlo do panike kad je neimenovani muškarac, samo dva dana nakon pucnjave u kojoj je ubijen jedan i ozlijeđena dva policajca, nožem pokušao napasti policiju.

Dok u Parizu još nisu sigurni bi li napad u kojem je 39-godišnji Karim Cheurfi ubio jednog i teško ranio dva policajca iz Kalašnjikova, a za koji je odgovornost preuzeo ISIL, okvalificirali kao teroristički, došlo je do novog napada na policiju u glavnom gradu Francuske. Putnici su se u strahu razbježali sa željezničkog kolodvora Gare du Nord u Parizu kad je neimenovani muškarac nožem napao policajca, u čemu je spriječen i uhićen. O napadaču za sad nisu dani nikakvi podaci, no s fotografije na kojoj ga odvode sa stanice je razvidno da se radi o imigrantu iz Afrike. A sve se to događa samo jedan dan prije predsjedničkih izbora u Francuskoj, na kojima najviše šansi imaju dvije radikalne političke opcije: jedna je komunistička, i prijeti da će odvesti Francusku u smjeru Venezuele, druga je nacionalistička i razmišlja o izlasku Francuske iz EU.

© Twitter/Deadboooo
© Twitter/Deadboooo
© Twitter/Deadboooo
© Twitter/Deadboooo

C-BY6OJXkAEfxh- C-BZ2ENWAAAHWGp C-BZeeSXsAAlQWb Terror-at-Paris-station-as-man-with-knife-arrested (1) Terror-at-Paris-station-as-man-with-knife-arrested

Francuski policijski dužnosnik je za medije rekao kako je muškarac naoružan nožem ušao na stanicu i napao nožem policajca, no kako nitko nije ozlijeđen, a napadač je uhićen. On je dao anonimnu izjavu jer nema dozvolu za komuniciranje s javnošću. No događaj je doveo do zastoja u željezničkom prometu jer su se putnici u panici razbježali s perona, javlja Reuters. Jedina posljedica, ako ne računamo na utjecaj na sutrašnje izbore, je kašnjenje vlakova. Gare de Nord je jedna od žarišnih točaka pariškog prometa, na kojoj se sastaju gradski metro, prigradski vlakovi, i intercity i brzi vlakovi poput Eurostara iz Londona.

Napad je potvrdio i glasnogovornik francuskih željeznica, SNCF, rekavši kako je muškarac mahao nožem kad ga je policija uhitila. Nije pružao otpor. Policija kaže kako su brojni putnici u panici pobjegli s perona ostavivši na njemu svoju prtljagu.

Prema francuskoj stanici BFMTV, napadač je kasnije na policiji rekao kako je držao nož u ruci “jer je bio u strahu za svoj život”. Koga ili čega se bojao, nije navedeno.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI