(VIDEO) Drugi terorist odgovoran za napad na policajce sam se predao policiji!

Twitter

Napadač je policiji dakle bio poznat te se nad njim vodila protuteroristička istraga

Policija je blokirala područje Champs Elyseesa u Parizu nakon pucnjave u kojoj je jedan policajac ubijen, a još dvojica su ozlijeđena.

Napadač je nešto prije 21 sat zaustavio automobil nedaleko od policijskog autobusa te je počeo pucati iz automatske puške. Nakon ubojstva policajca, pokušao je pobjeći pucajući na druge policajce i pritom je ranio još dvojicu, a zatim je ubijen.

Prve informacije kažu da je incident započeo u blizini popularne robne kuće Marks & Spencer. Napadač je ubrzo i identificiran, no policija ne želi otkriti njegovo ime. Sumnjalo u to da je u napadu sudjelovao još jedan terorist pokazala se točnom te se dotični sam predao policiji. Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova izjavio je da se drugi osumnjičenik predao u gradu Antwerpen, u Belgiji. Podsjetimo, francuska policija je još sinoć izdala uhidbeni nalog za osumnjičenikom koji je u Francusku stigao vlakom iz Belgije.

Lokalni mediji javljaju da je ubijeni napadač 39-godišnjak koji je živio u pariškom predgrađu te je bio praćen zbog moguće povezanosti s islamskim radikalima. Napadač je policiji dakle bio poznat te se nad njim vodila protuteroristička istraga jer je pokazao nakanu da ubije policajce, doznaje agencija France Presse od izvora bliskog istrazi.

Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u priopćenju njezine propagandne službe Amaqa:



“Napad na Elizejskim poljanama u središtu Pariza izveo je Abu Yussef, Belgijac, borac Islamske države.”

Pucnjava se dogodila samo nekoliko dana uoči neizvjesnih predsjedničkih izbora u Francuskoj.


 

– U tijeku je velika policijska akcija. Izbjegavajte Champs Elysees i slijedite upute sigurnosnih snaga, objavila je francuska policija nedugo nakon napada na Twitteru.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI