(VIDEO) Domovinski pokret o skupu u Srbu: ‘Nedopustivo je da Hrvatska slavi skup u kojemu se slavi genocidni pokolj nad Hrvatima’

Foto: Pixsell

Klub zastupnika Domovinskog pokreta u Saboru održao je konferenciju za medije znakovitog naziva, ‘Koalicija HDZ-a i SDSS-a’.

Na konferenciji za medije govorili su zastupnici Karolina Vidović Krišto Milan Vrkljan.

Krišto se obrušila na vlast zbog financiranja skupa u Srbu:

“U vremenu kad se državni proračun teško puni, kad ne znamo gdje će se zaustaviti pad standarda, Hrvatska slavi skup u kojemu se slavi genocidni pokolj nad Hrvatima. I to sa sto tisuća kuna!

Nedopustivo je održavanje proslave gdje se slavi pokolj nad vlastitim narodom pogotovo uzmete li u obzir da su taj dan pobijeni članove cijele jedne obitelji, obitelji Ivezić”, izjavila je Karolina Vidović Krišto.“Ali, ta proslava se ipak jučer dogodila, a hrvatska Vlada je financirala sa 100.000 kuna našeg novca. Kao saborska zastupnica, tražim od predsjednika Vlade Plenkovića i ministra Marića precizni izvještaj i prikaz na što se potrošilo 100.000 kuna proračunskih obveznika u Srbu. Tražit ćemo detaljnu speficikaciju troškova na što se potrošila svaka lipa.”

“O genocidnosti tog događaja govori još jedna činjenica, da je neposredno nakon toga cijelo selo Borićevac spaljeno. Dokaz da je počinitelj htio biti temeljit u svom poslu govori i to da su sve zemljišne knjige u Borićevcu spaljene i da struka i danas ima problema u rekonstruiranju zemljišnih knjiga na tom području”, dodao je Vrkljan.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI