(VIDEO) ČUDO U ZATRPANOM HOTELU: Osmero ljudi preživjelo, zapalili vatru, a spasioci su vidjeli dim

Wikipedia

Spasioci još nisu sve izvukli, ali razgovaraju s njima.

Lavina je zatrpala hotel Rigopiano u gradu Farindola, na planini Gran Sasso u središnjoj talijanskoj regiji Abruzzo, pri čemu se oko 25 osoba smatra nestalima. Lavinu je u srijedu navečer vjerojatno izazvala serija potresa koja je ranije tog dana pogodila središnju Italiju. Deseci spasioca cijelu su noć sa četvrtka na petak pod svjetlima pokušavali pronaći preživjele oko hotela, no izgledi da se pronađu živi sve su  manji.

Od četvrtka ujutro pronađena su četiri tijela na mjestu nesreće u Farindoleu, u Abruzzu. Ipak, osam osoba pronađeno je živo na tavanu hotela, gotovo dva dana nakon što ih je poklopila lavina. Među njih osmero, dvoje je djece.

Kako javljaju talijanske medije, iz ruševina su izvučene majka i kćer. Obje su u dobrom stanju. Spasioci još nisu sve izvukli, ali razgovaraju s njima. Kontak s njima su uspostavili oko 11 sati.

 Spasioci kažu da su preživjeli zapalili vatru kako bi se ugrijali, a onda su oni vidjeli dim i pronašli ih.

Specijalci nastavljaju potragu. Nestalima se još smatra između 25 i 30 osoba – gostiju, zaposlenika te možebitnih posjetitelja hotela Rigopiano. Među njima je i nekoliko djece.



>>> (VIDEO) LAVINA PROGUTALA HOTEL U ITALIJI: Dva muškarca živa, nitko se više ne odaziva…

Tijela pronađenih žrtava prevezena su u mrtvačnicu bolnice u Pescari, gdje je tužiteljstvo otvorilo istragu zbog ubojstva iz nehata.

Talijanski mediji pišu da treba istražiti zašto su brojni gosti koji su trebali napustiti hotel nakon potresa u kasno jutro morali čekati da ralica dođe očistiti cestu. Ralica nije stigla prije urušavanja lavine te su gosti, koji su na recepciji čekali sa svim spakiranim stvarima, ostali zatrpani.

Talijanska služba civilne zaštite potvrdila je da se hotel Rigopiano našao na izravnom putu dva metra visoke lavine u srijedu kasno navečer.

Snijeg je na okolnom planinskom lancu Gran Sasso na nekim mjestima visok i do pet metara, što specijalcima otežava donošenje opreme.

Capture

Facebook Comments

Loading...
DIJELI