Veliki požar kod Podgore, turisti i dio stanovnika evakuirani

Photo: Tino Juric/PIXSELL

Vatrogascima veliki problem rad bura koja na tom području puše od subote. Nagorjelo je nekoliko objekata, a više vatrogasaca zatražilo je liječničku pomoć zbog dima.

Noćas u 2.25 sati izbo je veliki požar kod dalmatinskog mjesta Podgore, odmah nakon dojava na teren je stiglo stotinjak vatrogasaca iz okolinih mjesta. Požar je izbio u šumi između Gornjih Tučepa i Podgore zbog čega je od jutra zatvoren promet na cestama koje vode u ta mjesta makarskog primorja, a na terenu vatru gase vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije i DIP Šibenik, doznaje se jutros od vatrogasaca. Prema prvim informacijama gori gusta borova šuma i maslinici, a trenutno nema podataka kolika je površina zahvaćena vatrom. Također uzrok požara zasad je nepoznat.
Na teren su odmah stigli vatrogasci iz Trogira, Seget Vranjice, Kaštela, Podstrane, Omiša, Splita, Dugog Rata, Gata, Kučića, Zadvarja, Klisa, Dugopolja, Solina, Lovreća, Zagvozda i Imotskog.
Na nesreću vatrogascima veliki problem rad bura koja na tom području puše od subote. Nagorjelo je nekoliko objekata, a više vatrogasaca zatražilo je liječničku pomoć zbog dima. Uz stotinjak vatrogasaca, na terenu su, sve dok ih nije omela bura, vatru gasila i tri kanadera te dva helikoptera. Požar ne prijeti kućama, ali je krenuo prema Parku prirode Biokovo. Evakuirani su gosti hotela”Sirena” i dio stanovništva samog Porta. Na cijelom području Podgore isključena je struja i zatvorena Jadranska magistrala, pa je jedini put prema jugu autocestom preko Baške Vode i tunela Svetog Jure do Ploča. Također je zatvorena cesta prema Biokovu i Svetom Juri.

ŽC 112 Split primio je preko 100 poziva građana, a bilo je i pojedinačnih zahtjeva za evakuiranjem stanovnika. Od 04:30 sati isključena je električna energija za Tučepe i Podgoru, javlja DUZS

Facebook Comments

Loading...
DIJELI