VELIKA OBMANA: Premijer Plenković zna da nikada nećemo ući u Schengen

Darko Tomas/Cropix

Jedna od posljednjih odluka aktualne europske vlade, one predsjednika Jean-Claudea Junckera, bila je dati pozitivnu ocjenu Hrvatskoj za pristup u Schengen. Iako je Hrvatska suočena sa sve snažnijim migrantskim valom i, očito je, ne kontrolira svoju granicu u potpunosti, i premda je početkom listopada ove godine još jednom došlo do odgode donošenja ove odluke, Juncker je naposljetku ipak održao obećanje dano hrvatskom predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

Hrvatska je ispunila sve uvjete za pristup u Schengen, s velikim uskličnikom na kraju donosili su vijest svi vodeći mediji u Hrvatskoj u utorak, 22. listopada. Osmijeh premijera, hrvatskih euoroparlamentarnih zastupnika, visokih dužnosnika Vlade i Ministarstva vanjskih i europskih poslova mogao je na trenutak zavarati, odvratiti od zbilje i činjenica. Naime, ništa od Schengena!

Saznajte što je glavna prepreka hrvatskog ulaska u Schengen zonu te zašto tu prepreku gotovo sigurno nikada neće moći ukloniti u novom broju tjednika 7Dnevno koji možete pronaći na svim kioscima.

PRETPLATITE SE I UŠTEDITE 50%. KONTAKTIRAJTE NAS NA BROJ 099/4379-116, MAILOM NA [email protected] ILI ISPUNITE FORMULAR.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI