VELIKA AKCIJA USKOK-a: Uhićen načelnik općine Čeminac i njegovi sinovi

Screenshot

U velikoj akciji USKOK-a, provedenoj u četvrtak ujutro, uhićen je načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh i njegovi sinovi. Policija je upala u njegovu vikendicu u Grabovcu, a u USKOK-ovoj akciji uhićeno je pet osoba, objavio je Dnevnik.hr.

Policija od ranoga jutra pretražuje kuću za odmor kontroverznog načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha, a bili su i u prostorijama Općine.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeni su načelnik Pinjuh, njegovi sinovi, načelnikova partnerica, inače šefica računovodstva u Općini, te ravnateljica dječjeg vrtića u Čemincu.

Podsjetimo, USKOK je u siječnju prošle godine protiv Pinjuha i njegovih sinova podignuo optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Terete ga da je kao načelnik Općine Čeminac prema dogovoru sa svojim sinovima i zaposlenikom Općine, direktorom Komunalnog poduzimao radnje kako bi omogućio okrivljenicima da se znatno nepripadno materijalno okoriste na teret proračuna Općine.



U ime Općine, Pinjuh je 2017. sklopio ugovor o subvencioniranju stambenog kredita sa svojim sinovima u iznosima od po 1000 kuna mjesečno na rok od 10 godina za stanove u Osijeku. Nakon toga su potpisali dodatke ugovoru kako bi povoljno kupili stanove.

Prema optužnici, čak je i privatni automobil popravljao na račun Općine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI