VATROGASCI APELIRAJU NA GRAĐANE: ‘Potrebno je odgovorno ponašanje jer je i dalje vrlo visok indeks opasnosti od izbijanja požara’

Foto: Vojko Basic / CROPIX / Ilustracija

Građani se trebaju odgovorno ponašati jer je i dalje vrlo visok indeks opasnosti od izbijanja požara, upozorili su u ponedjeljak građane iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Dodali su kako je i dalje aktivan požar otvorenog prostora koji se s područja Tulove Grede – Lovinac proširio na područje Zadarske županije.

Kako je rečeno, požarom je zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Tijekom dana i noći 7. kolovoza na dežurstvu su bile i snage iz Ličko-senjske i Zadarske županije; JVP Gospić, DVD-a Jasenice i Obrovac, a zadarska Interventna postrojba se tijekom dana vratila u bazu.

Požar otvorenog prostora na području Blišana, ugašen je u 22,30 sati, a zahvatio je travu, nisko raslinje i makiju na tri hektara površine.

U Šibensko-kninskoj županiji vatrogasci su 6. kolovoza u 21,34 sati zaprimili dojavu o požaru otvorenog prostora na području Ervenika, Radučića. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na 50 hektara površine.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 36 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Knin, te DVD-a: Ervenik, Knin, Promina, Dubravice i Sveti Juraj Kistanje. Požar je lokaliziran 7. kolovoza u 16,37 sati, a ugašen istoga dana u 18,48 sati.



Požar iz Crne Gore prešao u Hrvatsku

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice nadalje su istaknuli kako je 3. kolovoza u jutarnjim satima, požar iz Crne Gore prešao na područje Republike Hrvatske iz mjesta Vitaljine iznad graničnog prijelaza. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na teško pristupačnom terenu. Tijekom dana 7. kolovoza jedan krak požara iz Crne Gore ponovo je prešao na područje RH te su požar gasila dva kanadera i sanirali dio požarišta na području Hrvatske, ali drugi krak požara koji je u Crnoj Gori još je aktivan.

Tijekom noći na požarištu dežurstvo vatrogasaca iz JVP Konavle.

Tijekom dana i noći 7./8. kolovoza na požaru iznad Zatona kod mjesta Ljubač za koji je JVP Dubrovački Vatrogasci primila dojavu 31. srpnja obavljalo se dežurstvo i obilazak požarišta od strane vatrogasaca JVP Dubrovački vatrogasci. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 ha. Požar je ugašen.

Dana 7. kolovoza u 23,57 sati JVP Dubrovački vatrogasci primila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Šumet -Brgat. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, makija i šuma trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 41 vatrogasac sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Župa Dubrovačka i IVP Dubrovnik.

Požar je lokaliziran 7. kolovoza u 2,45 sati, a sanacija i dežurstvo su u tijeku, navode iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI