VATRENA STIHIJA NE PRESTAJE! Na teren dolazi vojska, počele su i evakuacije

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Vatrogasci su u srijedu u 11:14 primili dojavu o požaru kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti.

Na terenu je oko stotinu vatrogasaca s više od 40 vatrogasnih vozila, a MORH je u poslijepodnevnim satima javio u pomoć stiže 52 vojnika.

“Na gašenje požara na požarištu Benkovačka cesta-Zaton u Šibensko-kninskoj županiji upućuje se 1 PP vod HKoV iz Divulja sa 26 pripadnika, a u naredna dva sata uputit će se još 1 PP vod HKoV iz Knina sa 26 pripadnika”, kažu iz MORH-a,

Načelnik gradskog Stožera civilne zaštite i zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta rekao je predvečer da je počela evakuacija stanovništva Zatona i Rasline brodovima prema Bilicima, prenosi N1.

“Situacija što se tiče ugroze stanovništva nikad nije bila gora u zadnjih deset godina, evakuacija stanovništva s požarom zahvaćenih područja u Zatonu i Raslini je počela, a u ovim trenucima se sastaje Stožer civilne zaštite Grada Šibenika, rekao je Mileta.

Evakuiraju se žene i djeca, a muškarci ostaju gasiti vatrenu stihiju.

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, zbog velikog požara u Šibensko-kninskoj županiji, u pripravnost su stavljene vatrogasne snage iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI