VATAVUK PORUČIO BEROŠU: ‘Želim mu sve najbolje u izgradnji hrvatskoga zdravstvenog sustava za 21. stoljeće’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Nakon izbora Davora Vagića za novog ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice, priopćenjem se oglasio dosadašnji v.d. ravnatelj prof. dr. sc. Zoran Vatavuk.

“Kažu da nedostatak dobrih i poštenih nije razlog da se družite s lošima. Unatoč nekim nesporazumima, ministru Berošu želim sve najbolje u izgradnji hrvatskoga zdravstvenog sustava za 21. stoljeće. Nadam se i vjerujem, kako će okružen najboljim hrvatskim stručnjakinjama i stručnjacima uspostaviti zdravstveni sustav bez problema, nestašica, bez korupcije i kriminala, na zadovoljstvo svih zdravstvenih djelatnika i naših pacijenata, dakle svih nas.

Ne treba zamagljivati dileme javno ili privatno, a odgovor je oboje. Omjeri su bitni, ali težiti da i jedni i drugi budu što bolji. Naravno, strogo kontrolirati u skladu s najboljim europskim praksama, i jedne i druge. Sustav kontrole je beskrajno važan.

Jako je važno da se poštuju pravilnici, ali ih onda kad se vidi da nisu dobri ili djelatnicima čine štetu u svakodnevnom radu valja mijenjati.

I još jednom, jako je važno, a to već postoji u privatnom dijelu zdravstvenog sustava da i javni sustav počne razlikovati, kolokvijalno rečeno dobre i loše, nositelje sustava i razvoja od onih koji to nisu, vrijedne od manje vrijednih i posljedično tim razlikama ih nagrađuje.
Sustav treba jačati da nam se ne ponovi ova situacija koju smo imali, a to je da pojedinac gotovo pa mobingira sustav. Naravno, posebno paziti da ne bude i obratno.



Ima li sustav nešto što nitko ne treba mijenjati?

Ima, ima dobre i vrijedne djelatnike, a vjerujte mi ima ih jako puno, valja im dati šansu da postanu vidljivi i treba ih zadržati, prije nego što odustanu od borbe za njegov boljitak i napuste ga, što gledamo svakodnevno”, napisao je Vatavuk u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI