VANĐELIĆ SE OZBILJNO SPOMINJE, VIŠE NEMA NATRAG! Jelić potvrdio da pregovora s njim, ali poslao i poruku Grbinu

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

Hrvatska politika, stranke i političare ulaze u izborno vrijeme prije „superizborne godine”. Potvrđuje to formiranje novih stranaka, pregovora o novim savezima, biraju se nova vodstva i traže nova politička imena.

Marko Jelić, šibensko-kninski župan, je u razgovoru za  “Studio 4” rekao da još razgovaraju o imenu stranke. Formalno pravni dio namjeravaju završiti do početka lipnja.

“Odlučili smo se osnovati stranku jer ako želite nastupati na državnoj razini morate imati politički okvir koji vam daje puno više slobode od onoga što kao nezavisni sada imamo”, rekao je šibensko-kninski župan.

Jelić je najavio da kao partnera vidi stranku Fokus. Bivši gradonačelnik Novalje Ante Dabo, bivši gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, načelnica Podgore Petra Radić, gradonačelnik Pule Filip Zoričić – neka su od imena koja se spominju kao potencijalni članovi nove stranke.

“Puno tih ljudi ne moraju biti članovi stranke, ali su oslonjeni na tu infrastrukturu. Tu je i gradonačelnik Knina, Nezavisna lista mladih…Mi smo otvoreni prema takvim komunikacijama, obraćaju nam se i neki u drugim strankama koji žele kroz novi način osobne afirmacije i slobode stava mijenjati Hrvatsku”, rekao je.Na pitanje je li potencijalni član stranke Damir Vanđelić, Jelić je potvrdio kako se neko vrijeme vode razgovori te se nada da će se “kroz njih iskristalizirati buduća suradnja”.

U ovom trenutku ne postoji jedinstvena oporba.

“U ovom trenutku samo sinergijom oporbenih stranaka, svi zajedno jedino mogu nauditi HDZ-u, jer je jasno da im nedostaje lider, jedna jaka faca. HDZ ima premijera Plenkovića koji dobar dio glasova izvan HDZ-ova bazena navlači na sebe, ali ima problem s bazom, ministrima koji su u javnosti izblamirani aferama”, rekao je Ljubičić.

Peđu Grbina ne vidi kao lidera jer mu nedostaje karizma.

“Nema ličnosti koja bi autoritetom, svojim nastupom u javnosti, okupila sve stranke i povela ih u izbornu pobjedu”, naglasio je Jelić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI