VANĐELIĆ IZNIO NOVE OPTUŽBE? Ćorić na njega vršio pritisak: ‘Upozoravali su na čudne transfere novca’

Foto: Damir Krajac /CROPIX

Bivši predsjednik Nadzornog odbora INA-e Damir Vanđelić za RTL komentirao je cijelu situaciju te je ponovo napomenuo kako je poslao elektroničku poštu bivšem ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću oko nepravilnosti.

Na pitanje što je napravio osim poslao mail nije dao odgovor, no naglasio je kako Nadzorni odbor zapravo ne upravlja INA-om. Ističe da čak i ako građani uoče neke nepravilnosti kako treba podnijeti prijave.

Također, nije dao ni konkretan odgovor na pitanje zašto nije nepravilnosti koje je uočio prijavio DORH-u ili USKOK-u.

Spomenuo je kako se prema određenim podacima moglo vidjeti kako upravljanje nije kako treba te kako su gledali po različitim poslovanjima.

Tada su uočili određene stvari koje su i ušle u poslovni plan. Istaknuo je kako se određene stvari i mogu izlobirati, no naglasio je kako je provođenje poslovnih planova na upravi. Isto tako, naglasio je i kako su određene stvari prijavili te iznijeli DORH-u.Vanđelić napominje i kako su upozoravali na “čudne transfere novaca”.

Dodao je i kako je bio na sastanku s Vladom te kako je tada istaknuo na nepravilnosti. Rekao je i kako je osjećao da je Tomislav Ćorić vršio na njega pritisak, no nije prijavio jer su sve uspjeli riješiti na sastanku.

Misli i kako to nije jedini takav slučaj jer je primijetio nepravilnosti sustavno tijekom godina.

Naglasio je kako nije poznavao Škugora jer je bio jedan od 10 tisuća zaposlenih te da je u jednome trenu unaprijeđen do direktora pete razine.

Za kraj je kazao kako ga još nisu zvali ni iz DORH-a ni iz USKOK-a, no na poziv će se odazvati.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI