VANDALI OSKVRNULI CRKVU: Na katoličkoj kapelici osvanuo grafit ‘Allahu Akhbar’

Twitter

Slovenska Biskupska konferencija osudila je pojavu vjerske netolerancije i oskvrnuće vjerskih objekata

Slovenska policija u ponedjeljak je dobila prijavu da su nepoznati vandali oskvrnuli katoličku kapelicu  Svete Sobote na Šmarnoj Gori blizu Ljubljane.

Natpise “Allahu Akhbar” i “Sharia” snimili su slučajni izletnici, a vandaliski je čin osudila Slovenska biskupska konferencija i Islamska zajednice u Sloveniji.

Islamska zajednica u svojem priopćenju navodi da snažno osuđuje vandalizam koji se dogodio u kapelici na Šmarnoj gori. “Takve akcije neprihvatljive su za zajednicu tako da očekujemo od policije da pronađu počinitelje i poduzmu odgovarajuće mjere.

Slovenska Biskupska konferencija osudila je pojavu vjerske netolerancije i oskvrnuće vjerskih objekata u Sloveniji. U izjavi za medije kazali su  da se grafit tumači kao čin usmjeren protiv mirnog suživota među vjerskim zajednicama u Sloveniji.

“U Sloveniji ne postoji i ne smije biti mjesta za bilo koji oblik nesnošljivosti”, rekao je slovenski političar Milan Brglez



Inače, ovo nije prvi slučaj vjerske nesnošljivosti u Sloveniji.

Tako su na gradilištu džamije u Ljubljani u dva navrata nađene bačene svinjske glave, a  neuravnotežena osoba u crkvi u Kopru uništila je čekićem barokni drveni kip majke Božje s malim Isusom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI