(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) Blizu Jemena ubijeno više od 40 somalijskih migranata

screenshot: HRT

Više od 40 somalijskih migranata, među kojima žene i djeca, ubijeni su u napadu na moru blizu Jemena.

Razoran sukob u Jemenu izbio je pošto su pobunjenici zauzeli velik dio teritorija, pa tako i prijestolnicu Sanu, i nakon vojne intervencije arapske koalicije pod saudijskim zapovjedništvom u ožujku 2015. kako bi pomogli vlasti da ih zaustavi, piše HRT.

Unatoč tom ratu u kojemu je poginulo gotovo 7.700 ljudi i koji je potaknuo “najgoru humanitarnu krizu u svijetu”, po ocjeni UN-a, ta siromašna zemlja na arapskom poluotoku i dalje privlači migrante s Afričkog roga koji bježe od siromaštva.

Čamac s oko 140 somalijskih migranata pogođen je prije zore iz lakog oružja blizu Hodeide, na zapadu Jemena, objavilo je UN-ovo visoko povjereništvo za izbjeglice (UNHCR). No uspio je pristati u luci u tome gradu koji kontroliraju šijitski pobunjenici Houthi.


Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Pobunjenici su optužili arapsku koaliciju koja je odmah zanijekala optužbe.

U čamcu su pronađena 42 trupla, objavila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM) prisutna u Jemenu.Po riječima čelnika lučke uprave, desetci preživjelih i trojica jemenskih krijumčara su uhićeni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI