UŽIVA PLENKOVIĆEVU OGROMNU PODRŠKU: U velikoj političkoj bitci u njega se polažu velike nade!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kako za sada stvari stoje, Mislav Herman ponovno je favorit premijera Andreja Plenkovića te bi kao takav trebao nastaviti upravljanje zagrebačkom organizacijom HDZ-a i nakon nadolazećih unutarstranačkih izbora.

Na prošlim zagrebačkim izborima ovaj liječnik naslijedio je HDZ od Andrije Mikulića koji se u potpunosti posvetio svojem poslu u Državnom inspektoratu. Tada je Herman, prije nešto više od godinu dana, bio jedini kandidat za šefa zagrebačke organizacije, no danas su okolnosti znatno drugačije jer u utrci za vodeću fotelju u Zagrebu ušli su doktor Pavo Kostopeč i poznati kipar Ivan Kujundžić. Mnogi u stranci vjeruju kako bi utrka između doktora Hermana i doktora Kostopeča mogla biti tijesna premda Herman i nakon HDZ-ova debakla na lokalnim izborima uživa neupitnu potporu stranačke središnjice.

U zagrebačkom HDZ-u ovog liječnika nazivaju dobrim dečkom, no spočitavaju mu manjak političke karizme, iskustva i energije koja je neophodna za vođenje ovako velike organizacije, kao što je to ona u glavnom gradu. U svojem radnom okruženju specijalist ginekologije i opstetricije iz Petrove bolnice iznimno je cijenjen, a za njega riječi hvale imaju i kolege iz oporbe u zagrebačkoj gradskoj Skupštini, dok ga u HDZ-u već sada etiketiraju kao najvećom mladom nadom Plenkovićeva HDZ-a. Herman dakle zapravo u cijelosti ispunjava premijerovu misiju o stranci s mladim, stručnim i ideološki umjerenim kadrovima.

Kažu da se radi o tipu političara koji svojim nastupima podsjeća na doktora Prgometa, odmjeren je, jednostavan i iznimno susretljiv te otvoren za komunikaciju o raznim temama, a odskočna daska u liječničkim vodama zasigurno mu je bila i obitelj. Herman je naime sin  poznatog ginekologa Radoslava i nekadašnjeg ravnatelja Vinogradske bolnice, dok je njegova majka Vinka Luetić-Herman također liječnica, ali i nekadašnja revizorica za mirovine u HZMO-u koja je doduše prije par godina nepravomoćno osuđena u čuvenoj aferi Rubala zbog sređivanja lažnih invalidskih mirovina.

Druga supruga njegova oca Mirna Šitum, nekadašnja je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo i voditeljica Klinike za kožne i spolne bolesti također u Vinogradskoj. I Hermanova supruga također je u medicinskim vodama, dok je njegov punac jedan od najbogatijih ljudi na Pagu, a ujedno je i ugledni zubar.



Herman je u HDZ-u još od studentskih dana, bio je član mladeži stranke, predsjednik područnog ogranka Gornji grad- Medveščak, ali i član predsjedništva zagrebačke Akademske zajednice HDZ-a, u Skupštinu kao zastupnik ulazi u lipnju 2017. godine i od tada njegova karijera u politici nezaustavljivo raste.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI