‘Uvjet je i da Esih i Hasanbegović ne budu u koaliciji!’

Patrik Macek/PIXSELL

Nije HNS-u bilo bitno dobiti samo tri ministarstva

U razgovoru za Otvoreno član Predsjedništva HNS-a Srđan Gjurković izjavio je kako je odluka o ulasku u koaliciju s HDZ-om bila teška. Naglasio je kako nije promijenjena odluka Predsjedništva, jer Predsjedništvo samo predlaže, a Središnji odbor donosi odluke. Između sjednica dobili su odgovore na neka suštinska pitanja, dodao je.

Gjurković je rekao kako im nije bitno dobiti samo tri ministarstva. Želja im je da obrazovanje vodi nestranačka i stručna osoba, da se kurikularna reforma vrati na točku od prije godinu i pol dana. Na pitanje žele li Borisa Jokića na čelu ekspertne skupine za provedbu kurukularne reforme, rekao je da se on prvo mora javiti na natječaj koji će biti ponovno proveden. Cilj nam je politiku maknuti iz obrazovanja, to je jedan od preduvjeta nove koalicije, rekao je Gjurković. Jedan od uvjeta je i desnica ne bude dio koalicije. Ni gospođa Esih ni gospodin Hasanbegović ne mogu biti njezin dio, istaknuo je. Moramo izaći iz rovova partizana i ustaša, nema više Za dom spremni, trebaju se micati nazivi na pločama poginulim braniteljima, dodao je.

Na pitanje o sudbini članova koji su javno rekli da se protive koaliciji s HDZ-om, Gjurković je rekao da svi članovi moraju poštivati odluke Središnjeg odbora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI