UTVRĐEN UZROK VELIKOG POŽARA U PULI!Evo što/tko je krivac, policija nastavlja istragu

Foto: Lukas Belušić/https://istra24.hr

Nakon velikog požara u Puli obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je uzrok otvoreni plamen nepoznatog porijekla, objavila je PU istarska.

Policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid na požarištu. Utvrdili su da je požar izbio 9. srpnja oko 11.40 sati s istočne strane Premanturske ceste ispod stupa dalekovoda.

Podsjetimo, u požaru je izgorjelo oko 35 hektara borove šume, niskog raslinja i suhe trave te poljoprivrednog zemljišta.

No, to nije sve. Na adresi Kavrerski put izgorjelo je 25 vozila, raznih marki i godišta, kao i jedna kamp prikolica, i to sve u vlasništvu pravne osobe iz Pule.

Izgorjela su još tri vozila, traktor, generator i prikolica. Policija nastavlja utvrđivati tko su vlasnici oštećenih predmeta te jesu li nastala još kakva oštećenja. Ukupna materijalna šteta zasad nije poznata.Policijski službenici nisu zadovoljni trenutnim saznanjima te nastavljaju utvrđivati okolnosti izbijanja požara.

Iz PU istarske upozoravaju građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru.

Još jednom podsjećaju da tijekom ljetnih mjeseci zbog velikih vrućina i visokih temperatura postoji veća opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru. Najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru su nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, korištenje otvorenih ložišta, roštilja, bacanje opušaka i slično. Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote.

Stoga upozoravaju građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, da provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar te da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI