USPJEŠNA SEZONA: Od početka godine do danas ostvareno 55,3 milijuna noćenja

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministarstvo turizma, prema podacima iz sustava eVisitor, javlja da je u Hrvatskoj od početka godine do danas ostvareno 55,3 milijuna noćenja čime je promašen broj noćenja iz cijele 2020. godine kada je u dvanaest mjeseci ostvareno 54,4 milijuna noćenja.

Od ukupnog broja noćenja u 2021. godini, 46,6 milijuna ostvarili su strani turisti, a 8,7 noćenja ostvarili su pak domaći turisti.

Od početka ove godine ostvareno je i 9 milijuna turističkih dolazaka, odnosno Hrvatsku je u ovoj godini posjetilo već 1,2 milijuna turista više nego prošle godine.

“S obzirom na trendove u industriji putovanja, naš cilj je bio održavanje stabilnosti turističkog sustava, očuvanje radnih mjesta i prepoznatljivosti Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. Želimo nastaviti s ovim rezultatima i zato je važno da se svi nastavimo pridržavati epidemioloških mjera. Time stvaramo temelje za iduću godinu i nastavak razvoja hrvatskog turizma. Ova godina je prije svega pokazala da su sigurnost i kvaliteta presudni u odabiru destinacija, a to su gosti spremni platiti i više. U konačnici naša želja je stvaranje održivog turizma u kojem se fokus ne stavlja na broj turista, već na kvalitetu, na turiste koji će konzumirati što veći broj ponuda u destinacijama, generirati veću potrošnju, a što će onda dodatno potaknuti i nove investicije u turizmu”, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI