Uskrsna čestitka kardinala Bozanića Plenkoviću i Grabar Kitarović

Slavko Midzor/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske na uskrsnim čestitkama, te mu čestitao Uskrs riječima:
„Poštovani gospodine Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske!
Zahvaljujem Vam na čestitkama prigodom Uskrsa, koje ste u osobno i u ime Vlade Republike Hrvatske uputili meni, svećenicima, redovnicama, redovnicima i svim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije.

Vjera da je Krist Uskrsli i danas naš suputnik učvršćuje nas u nadi da će On obasjati i ovo naše vrijeme, našu domovinu Hrvatsku i institucije hrvatskog društva. U svjetlu Kristova uskrsnuća molimo za ljude kojima je povjerena vlast upravljanja da promiču temelje pravednosti, zajedništva i solidarnosti na dobrobit svih stanovnika domovine nam Hrvatske.
Vama, Vašoj obitelji i suradnicima u Vladi Republike Hrvatske želim sretan Uskrs i obilje svjetla Krista Uskrsloga!
Zahvaljujući i na čestitkama prigodom moga imendana, srdačno Vas s poštovanjem pozdravljam.”

Uskrsna čestitka predsjednici RH

„Cijenjena gospođo Predsjednice Republike Hrvatske!
Primio sam Vašu čestitku za Uskrs, koju ste uputili meni osobno, pomoćnim biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima te vjernicima Zagrebačke nadbiskupije. Od srca Vam zahvaljujem na tom znaku kršćanske povezanosti i svjedočenja vjere u Krista Uskrsloga.
Poruka Uskrsa sažima se u pozivu da tražimo Gospodina. Kad ga Uskrsloga prepoznamo On nas usmjeruje jedne prema drugima da bismo osnaženi Njegovom ljubavlju gradili zajedništvo. Noseći duboko u sebi iskustvo uskrsne vjere mnogi naši sunarodnjaci, pritisnuti križevima siromaštva, nepravde i progona, tražili su druga podneblja da sačuvaju život i ljudsko dostojanstvo.
Hvalevrijedna su Vaša nastojanja u jačanju hrvatskog zajedništva, kao i u povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske. Neka Uskrsli Gospodin nagradi Vaš trud vezan uz napredak i prosperitet Domovine, te Vas unatoč protivljenjima nadahnjuje za dobro.
Moleći svjetlo i snagu Krista Uskrsloga za Vašu cijenjenu osobu i odgovornu službu, želim sretan Uskrs, Vama i Vašoj obitelji te svim Vašim suradnicima.
Koristim prigodu da zahvalim i za čestitku prigodom moga imendana, te Vam u prijateljskoj povezanosti i brizi za dobrobit domovine Hrvatske, upućujem srdačne pozdrave s izrazima osobitog poštovanja.”

Facebook Comments



Loading...
DIJELI