USKOK UPAO U PETRINJSKU GRADSKU UPRAVU: Istražuju subvencije koje je dijelio bivši gradonačelnik Darinko Dumbović

Pročelnici, koalicijski partneri i bliski suradnici bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, krajem ožujka dobili su od Grada subvencije za svoja obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG).

Novac je bio namijenjen za pomoć gospodarstvenicima i poljoprivrednicima koji su oštećeni u potresu, piše Jutarnji list.

Dodaju kako neki OPG-ovi kojima je pomoć bila itekako potrebna jer su im gospodarstva teško stradala u potresu novac nisu dobili iako su se prijavili na javni poziv koji je Grad raspisao krajem veljače. Riječ je o oko 150.000 kuna.

Jutarnji list dalje neslužbeno navodi kako zbog toga USKOK već nekoliko tjedana provodi izvide u petrinjskoj gradskoj upravi.

Prema nedavno objavljenom javnom registru o troškovima grada od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, vidljivo je kako je najmanje pet osoba bliskih Dumboviću dobilo proračunska sredstva.



Sve odluke potpisao je tadašnji gradonačelnik Dumbović. Bivši gradonačelnik Petrinje kazao je novinarima kako je informaciju da USKOK radi izvide u gradskoj upravi dobio od njih te da ne može previše komentirati slučaj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI