USKOK ULOŽIO ŽALBU: Uhićenom načelniku Čeminca sud nije odredio pritvor

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Nakon što je načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh uhićen te mu nije određen pritvor, Uskok ulaže žalbu na ovu odluku osječkog Županijskog suda.

Umjesto istražnog zatvora, Sud je odlučio kako je Pinjuhu zabranjeno približavanje svjedocima na manje od 50 metara te izravno ili posredno kontaktiranje.

Glasnogovornik suda Miroslav Rožac kazao je Hini da su za nadzor mjera opreza zaduženi djelatnici policijske postaje Beli Manastir, koji su svjedoke upozorili o izrečenim mjerama, a u slučaju da ih svjedoci obavijeste o kršenju mjera, dužni su izići na teren, utvrditi činjenice te o tome sačiniti izvješće, prenosi HRT.

Dodao je kako je uz žalbu Uskoka priloženo i popratno policijsko izvješće, o čijem sadržaju nije mogao govoriti, dodavši kako će o svemu odlučivati nadležno izvanraspravno vijeće.

Svjedokinje kojima se ne smije približavati izmjestio u staru općinsku zgradu



Neslužbeno se doznaje da je Pinjuh, kako bi pokušao ispoštovati izrečene mjere opreza, dvije svjedokinje, zaposlene u općini izmjestio u bivšu zgradu općinske uprave koja se već dulje vrijeme ne koristi.

Oporbeni vijećnik Općinskog vijeća Čeminca Matko Perković u izjavi Hini ocijenio je da je osumnjičeni načelnik, kojemu su izrečene mjere opreza, tako mjere opreza zapravo izrekao svjedokinjama, odnosno djelatnicama, koje su u istrazi tvrdile da ih je prisiljavao na lažno svjedočenje.

On ih je zapravo kaznio, želeći pokazati da njemu nitko ništa ne može, da je on taj koji određuje tko će što raditi i tko će biti pod mjerama. To su njegove metode kojima se konstantno služi, rekao je Perković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI