USKOK U JOŠ JEDNOJ AKCIJI! Ovog puta istražuje korumpiranog policajca koji je odavao tajne

Foto PU zagrebačka

USKOK je, na temelju kaznene prijave krenuo u istragu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita. Radi se o policajcu koji je poduzetniku odavao tajne.
Priopćenje USKOK-a u nastavku donosimo u cijelosti.

“Osnovano se sumnja da je I. okr., kao policijski službenik PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek, u razdoblju od listopada 2018. do 25. studenoga 2020. u Osječko-baranjskoj županiji i Bosni i Hercegovini, znajući za postojanje interesa II. okr. za podacima i službenim dokumentima o aktualnim kriminalističkim istraživanjima, a naročito podacima da li se protiv njega i iz kojeg razloga provode kriminalistička istraživanja, na zahtjev II. okr., ali i bez posebnog zahtjeva, uz obećanu naknadu i drugu materijalnu korist, u više navrata vršio provjere radi pribavljanja navedenih podataka, nakon čega je redovito izvještavao II. okr. o rezultatima tih provjera.

Tako je I. okr. obavještavao II. okr. da li se i iz kojeg razloga nad njim ili osobama od njegovog interesa provode kriminalistička istraživanja, te je na njegovo traženje obavio provjeru za jedan telefonski broj i osobu radi utvrđivanja da li ima kontakte s pojedinim drugim osobama. Također mu je dostavljao službenu dokumentaciju PNUSKOK-a u vezi provođenja izvida vezanih za trgovačko društvo povezano s II. okrivljenim. Pritom je I. okr. bio svjestan da se radi o podacima tajnog karaktera.

Za navedeno je II. okr. nagradio I. okr. kupnjom građevinskog materijala, a osigurao je i zaposlenje članova njegove obitelji, te dobivanje kućanskog aparata.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika”, stoji u priopćenju USKOK-a.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI