USKOK SE OGLASIO NAKON MAMIĆEVIH FOTOGRAFIJA: Stali u obranu sudaca! ‘Druženje na kavi bilo je samo splet okolnosti’, Mamić je zlonamjeran’

Foto:Pixsell

Bivši šef Dinama koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u BiH Zdravko Mamić, objavio je u srijedU na svojem Facebooku fotografiju iz jednog osječkog kafića u kojem za istim stolom sjede tužitelj Sven Mišković te suci Miroslav Rožac i Miroslav Jukić. Mamić je to nazvao “udruženi krivosudni pothvat”.

O svemu više čitajte OVDJE.

O fotografijama se koje je na svom Facebook profilu objavio Mamić očitovao se i USKOK.

“Pravomoćno osuđeni Zdravko Mamić objavio je na svojoj društvenoj mreži fotografije koje su jučer snimljene u Osijeku, a na kojima su u kafiću snimljeni zamjenik ravnateljice USKOK-a i dvojica sudaca iz Osijeka, te se iz Bosne i Hercegovine gdje se nalazi u bijegu javnosti obratio popratnim tekstom u kojem je naveo čitav niz insinuacija i netočnih konstrukcija. Stoga, radi točnog informiranja javnosti, objavljujemo sljedeće priopćenje. (8. 9. 2021.)

Zamjenik ravnateljice koji je jučer u Osijeku bio na raspravi koja se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku doista je u pauzi rasprave otišao u kafić popiti kavu. Poslije njega su slučajno, bez ikakvog prethodnog dogovora, došla i dvojica sudaca toga suda koji ne postupaju niti u jednom predmetu koje pred navedenim sudom zastupa taj zamjenik ravnateljice. Suci su po dolasku u kafić doista sjeli za isti stol sa zamjenikom ravnateljice te su se kratko zadržali u razgovoru nakon čega se zamjenik ravnateljice vratio na nastavak rasprave. Ističemo kako niti u jednom trenutku zamjenik ravnateljice nije sa sucima razgovarao o bilo kojem predmetu niti je uopće bilo govora o temama koje bi bile povezane s njihovim poslovima. Dakle, potpuno je netočna zlonamjerna konstatacija Zdravka Mamića da bi se radilo o „suprotstavljenim stranama koje se časte i dogovaraju“. Činjenica da su zamjenik ravnateljice USKOK-a i suci Županijskog suda u Osijeku stjecajem okolnosti popili kavu u istom kafiću u spomenutoj objavi Zdravka Mamića potpuno je neutemeljeno iskorištena za konstrukcije koje plasira, očito u nedostatku pravnih argumenata. Napominjemo da niti Etičkim kodeksom državnih odvjetnika niti bilo kojim drugim aktom nije zabranjeno kolegijalno druženje tužitelja sa sucima. Također ističemo kako okolnosti u kojima se dogodio ovaj konkretan susret ne smatramo neprimjerenima, niti da je time na bilo koji način dovedena u sumnju nepristranost tužitelja i sudaca”, priopćio je USKOK u svom pripoćenju.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI