USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU PROTIV BIVŠEG PREDSJEDNIKA ISTARSKOG HDZ-A: Evo za što ga terete

Protiv bivšeg predsjednika istarskog HDZ-a i predsjednika gradskog vijeća Umaga Jurice Šiljega kojeg se sumnjiči da je od ravnatelja NP Brijuni Marina Milotića zatražio da zaposli dvije osobe mimo natječaja, USKOK je u utorak podignuo optužnicu pred Županijskim sudom u Rijeci.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitet osumnjičenika ni njegovu stranačku pripadnost, objavilo da je Šiljeg kazneno djelo za koje ga sumnjiče počinio od siječnja do kraja veljače 2018. u Fažani i Umagu.

Podsjetimo, nakon što je javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za primanje u radni odnos za više radnih mjesta, “koristeći autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji te kao predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga”, Šiljeg je zatražio je od ravnatelja Brijuna da u radni odnos primi dvije osobe. I to je bilo “bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja”.

“Na takvo traženje okrivljenika ravnatelj javne ustanove nije pristao”, objavio je Uskok.

Istraga protiv Šiljega pokrenuta je u ožujku zbog trgovanja utjecajem za što zakon predviđa zatvorsku kazna od šest mjeseci do pet godina.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI