USKOK OPERIRA NA NAJJAČE: Istražuju i zaposlenika SAFU-a za primanje mita

Foto: Cropix

Da provodi istragu protiv 57-godišnjeg zaposlenika Središnje agencije za financiranje i ugovoranje programa i projekata Europske unije (SAFU) koji je primio mito kako ne bi radio probleme prilikom nadzora izvedbe radova u sklopu projekta izgradnje romskih kuća u Dardi, izvijestio je USKOK.

Osumnjičeni 57-godišnjak viši je stručni savjetnik-specijalist u SAFU-u, a sumnja se da je od vlasnika i direktora tvrtke koja je izvodila radove na projektu izgradnje romskih kuća, dječjeg i sportskog igrališta u Općini Darda financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj zatražio isplatu po 15.000 kuna mjesečno do kraja projekta. Osim toga, sumnja se i da je od direktora te građevinske tvrtke tražio i izvođenje građevinskih radova na četiri apartmana na otoku Krku bez naplate troška rada.

Mito je primao od 15. svibnja do 4. lipnja, a u više je navrata telefonom zvao direktora građevinske tvrtke od kojeg je 4. lipnja u mjestu Suza osobno primio traženih 2000 eura mita koje je zadržao za sebe, tvrdi USKOK.

Uzevši u obzir sve navedeno, predložili su istražni zatvor.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI