USKOK OBJAVIO DETALJE VELIKE AKCIJE NA JADRANU: Veliki je novac u igri, glavni čovjek cijele organizacije je identificiran

Ilustracija/Shuttershock

Ravnateljstvo policije i USKOK priopćili su da je u tijeku  velika akcija uhićenja protiv više hrvatskih i talijanskih državljana zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela protiv okoliša. Sve se provodilo u tri dalmatinske policijske uprave. Razloh uhićenja je izlov i preprodaja zabranjenih morskih vrsta.

USKOK sumnja da je Joško Š. glavni organizator zločinačke organizacije od ukupno 15 članova koja je izlovaljavala, skladištila, prerađivala i izvozila u Italiju zabranjene morske vrste, prenosi Slobodna Dalmacija.

Sumnja se da su to uradili s 19 tona trpova pocijeni od 30 kuna za kilogram što je vrijedno 570.000 kuna najmanje, zatim 35 tona morskih ježinaca vrijednih oko 90.000 kuna, 62 kilograma ikre morskih ježinaca što je vrijedno 50.000 kuna i 6,5 kilograma prstaca koji koštaju 250 kuna po kilogramu.

USKOK nadalje sumnja da je skupina tako zaradila 700.000 kuna, a državu su oštetili za najmanje 11,5 milijuna kuna.

To su radili u razdoblju od ožujka do srpnja. Ova uhićenja povezana su s uhićenjima iz svibnja kod Marine zbog istih stvari. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI