USKOK JE OPET NA NOGAMA: Traje velika akcija i pretresi kuća! Teške optužbe su u pitanju, pala je i velika riba

Foto: Istra24

USKOK u suradnji s PNUSKOK-om i više krim-timova istarske policije od ranog jutra provodi pretrese na više lokacija diljem Istre, piše Istra24.hr.

Prema njihovim informacijama, u tijeku je pretraživanje nekoliko stanova, kuća i poslovnih prostora koje koristi više osoba koje se dovode u vezu sa zloporabom službenog položaja i ovlasti ili poticanja na zloporabu službenog položaja. Prema još  uvijek neslužbenim informacijama radi se  o pogodovanjima u području prostornog planiranja. Izvidi i pretresi provode se na nekoliko lokacija.

Prvi privedeni u ranojutarnjoj policijskoj akciji kodnog imena Dorina nekadašnji je čelnik Ureda državne uprave Istarske županije Mladen Kancelar.

 

Kako javlja Glas Istre, istragom je obuhvaćeno više od 20 osoba s području Vodnjanštine zbog sumnje u nezakonitu legalizaciju građevinskih objekata.Kako neslužbeno doznaju, zbog navedene sumnje istragom je obuhvaćena i bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana Dora Komparić kao i bivši pročelnik gradskog Odjela za komunalni sustav Damir Janko.

Navodna kaznena djela dogodila su se između 2014. i 2019. godine

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI