USKOK ISTRAŽUJE AFERU ‘DAJ PET’: Postupanje je tajno te još nema detaljnijih informacija

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Afera “Daj pet” u kojoj su sudjelovali predsjednikova supruga Sanja Musić Milanović te ravnateljica i profesorica matematike zagrebačke Klasične gimnazije nije završila u trenutku kada je profesorica dobila “opomenu pred otkaz”. Podsjetimo, za sedmero učenika, među kojima je bio i mlađi predsjednikov sin podignute su ocjene iz matematike.

Po nalogu USKOK-a policija provodi izvide u toj aferi, piše Jutarnji list. Navodi se kako su im iz MUP-a odgovorili da je postupanje, sukladno Zakonu o kaznenom postupku, tajno te nisu u mogućnosti dostaviti detaljnije informacije.

Opomena pred otkaz, nastavnici predana u srijedu, izazvala je niz negativnih reakcija zaposlenika škole i šireg kruga prosvjetara.

Početkom srpnja prvi je pisao Jutarnji list da je do promjene ocjena došlo nakon što je predsjednikova supruga nakon završetka nastave poslala e-mail ravnateljici u kojem se žalila na rad profesorice matematike.

Potom su Milanovićevom sinu prepravljene dvije ocjene, iz latinskog i matematike, tako da je nastavnu godinu završio s prosjekom 5,0.Iako je nastavnica u intervjuu Telegramu izričito izjavila da je ocjene promijenila pod pritiskom i uz strah od posljedica, ravnateljica gimnazije ustvrdila je tada suprotno.

“Nisam je tražila da podiže ocjene, blati me braneći svoje propuste”, rekla je ravnateljica Zdravka Martinić-Jerčić.

No, ravnateljica dosad nije objasnila na temelju kojih nepravilnosti u radu je nastavnici izrečena opomena pred otkaz. U međuvremenu se mlada profesorica matematike učlanila u Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI